Pep Guardiola surprinde lumea fotbalului cu ultimele planuri. Marea schimbare vine în 2023

Pep Guardiola surprinde lumea fotbalului cu ultimele planuri. Marea schimbare vine în 2023

Suporterii și conducerea echipei Manchester City au aflat recent că antrenorul Pep Guardiola va renunța la banca tehnică a Cetățenilor în 2023, după 7 ani petrecuți în Premier League.

Tehnicianul formației de pe Etihad Stadium susține că are nevoie de o pauză și de o schimbare profesională. Practic, Guardiola simte nevoia să fie selecționer și nu exclude inclusive preluarea unei prime reprezentative din America de Sud.

Tehnicianul o antrenează pe Manchester City din 2016, iar contractul său va expira în 2023. ”După aceea, mi-ar plăcea să pregătesc o națională, din Europa, America de Sud, încă nu știu.

Dar aș vrea să fiu la Euro, Copa America sau Campionatul Mondial. Să vedem ce posibilități vor exista”, a declarat Guardiola pentru ESPN. Jurnaliștii sursei citate l-au întrebat dacă ar putea ajunge pe banca tehnică a Braziliei, iar reacția spaniolului a fost fără echivoc. ”Să preiau Brazilia?

Ne puteți urmări și pe Google News

Guardiola este unic pentru Manchester City

Cred că selecționerul Braziliei ar trebui să fie întotdeauna brazilian. Nu văd un antrenor străin la o națională de acest nivel”, a completat Pep Guardiola.

De când o antrenează pe City, Pep Guardiola a câștigat Premier League de 3 ori. De asemenea, el are și 4 Cupe ale Ligii, două Supercupe ale Angliei și o Cupă a Angliei.

De asemenea, City a pierdut la limită finala Ligii Campionilor, în fața celor de la Chelsea, care au câștigat cu 1-0. Mai trebuie spus că gruparea de pe Etihad este singura echipă din fotbalul englez care a realizat tripla internă: Premier League, Cupa Angliei, Cupa Ligii, în sezonul 2018-2019.

A scris istorie la Barcelona

De-a lungul carierei, Guardiola a mai pregătit echipele Barcelona și Bayern Munchen, alături de care a ridicat numeroase trofee. Altfel, amintim că Pep le recomandă fotbaliștilor săi vaccinarea împotriva COVID-19. „Jucătorii trebuie să știe că îi protejează pe ei, familiile lor și restul societății.

Nimeni nu îi poate obliga să o facă, astfel că cea mai bună cale este să le explici care sunt beneficiile de a fi vaccinat, pentru sănătatea lor, sănătatea familiilor și a celorlalți oameni care muncesc aici. După asta, fiecare va decide.

Când toți oamenii de știință, medicii și specialiștii din sănătate spun că vaccinarea este singura soluție pentru a eradica pandemia sau pentru a merge înainte după acești doi ani, cred că ar trebui să ia asta în considerare”, a declarat antrenorul spaniel în vârstă de 50 de ani.