Evenimentul Zilei > Social > Pentru Papa Francisc, interzicerea avortului ţine de uman, nu de religios
Pentru Papa Francisc, interzicerea avortului ţine de uman, nu de religios

Pentru Papa Francisc, interzicerea avortului ţine de uman, nu de religios

Papa Francisc afirmă că interzicerea avortului ţine de uman, nu de religios, comparând totodată din nou întreruperea voluntară a sarcinii cu recurgerea la un "asasin plătit", informează AFP.

"Este licit să fie eliminată o viaţă umană pentru a rezolva o problemă? Este licit să fie angajat un asasin plătit pentru a rezolva o problemă?", a întrebat Papa. "Nu invocaţi religiosul pentru ceva ce priveşte umanul", a declarat, sâmbătă, Papa, conform agenției Agerpres.

Pontiful argentinian a vorbit participanţilor la un colocviu privind lupta împotriva avortului terapeutic, propus atunci când diagnosticul prenatal indică malformaţii grave ale fătului.

"Nici o fiinţă umană nu poate fi considerată incompatibilă cu viaţa", a insistat Papa.

Pentru Francisc, în locul avortului terapeutic ar trebui create nişte "reţele ale iubirii", pentru ca teama de boală şi de suferinţă să nu condamne familiile la singurătate.

În octombrie 2018, pontiful a comparat avortul cu recursul la un asasin plătit, provocând reacţii puternice. În Franţa, Ordinul medicilor a trimis o scrisoare Vaticanului, evocând "emoţia şi stupoarea medicilor şi femeilor" în faţa unor cuvinte "de o asemenea violenţă"