Cladudio Lotito, preşedintele clubului Lazio, suspendat şapte luni pentru încălcarea protocoalelor anti-COVID, a primit la apel o suspendare de 12 luni, în timp ce gruparea din Serie a va trebui să plătească o amendă de 200.000 euro din cauza încălcării legislaţiei privind noul coronavirus, a anunţat vineri Curtea de apel a Federaţiei italiene de fotbal (FIGC), citată de AFP.

Sancţiunile iniţiale de 12 luni suspendare contra medicilor clubului, Ivo Pulcini şi Fabio Rodia, au fost confirmate şi la recurs.

FIGC a demarat o anchetă la Lazio în urma testelor pozitive la COVID-19 înregistrate în lunile octombrie şi noiembrie. Conducătorii clubului roman au fost acuzaţi că nu au alertat autorităţile sanitare despre testele pozitive ale opt membri ai lui Lazio (fără a se face distincţie între jucători sau oficiali), înaintea unui meci cu FC Bruges din Liga Campionilor (octombrie) şi apoi la începutul lunii noiembrie în aceeaşi competiţie contra lui Zenit Sankt-Petersburg, scrie Agerpres.

De asemenea, oficialii grupării erau acuzaţi că nu au împiedicat trei jucători să participe la antrenamentele colective de pe 3 noiembrie, în ciuda faptului că aceştia au ieşit pozitivi la Covid-19 cu o zi înainte.