„Cunoaștem faptul că la Arad funcționează deja câteva clase de învățământ profesional dual. Aradul fiind avantajat de faptul că aici sunt numeroși angajatori care au nevoie de forță de muncă calificată, învățământul dual are mari șanse de dezvoltare, putând deveni în viitor un exemplu de bune practice”, a spus Năstase, reiterând faptul că MEN va organiza în acest an, după o perioadă lungă de timp, admiteri în învățământul profesional și tehnic.

Conform ministrului Educației, Târgul EDU2Job este un eveniment de maximă importanță pentru vestul României, atât sub aspect social, cât și economic, „care pune alături într-un mod strategic oferte din două domenii complementare: cel al educației și cel al locurilor de muncă”.

Ministrul Educației a vizitat standurile târgului, discutând cu cadre didactice și elevi, arătându-se interesat de ofertele educaționale ale colegiilor, liceelor și școlilor profesionale din județul Arad, precum și a celor două universităților arădene.

Mai multe unități școlare și-au prezentat oferta educațională pentru anul viitor școlar, inclusiv de învățământ dual, la fel și Armata — prin Centrul Militar Județean, Jandarmeria, Poliția și Serviciul Român de Informații oferind tinerilor interesați detaliile referitoare la condițiile pe care trebuie să le îndeplinească în cazul în care doresc să studieze pentru o carieră în domeniu.

Prezenți cu standuri au fost și unii operatori economici, aflați în căutare de forță de muncă.

Târgul Edu2Job, organizat de Camera de Comerț Industrie și Agricultură (CCIA) Arad, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean, se desfășoară vineri și sâmbătă la Complexul Expo Arad al CCIA.

 

Te-ar putea interesa și: