Evenimentul ZileiSocialPatru turiști au fost la un pas de a-și pierde viața pe munte. Puteau face hipotermie la 2.000 de metri. FOTO

Patru turiști au fost la un pas de a-și pierde viața pe munte. Puteau face hipotermie la 2.000 de metri. FOTO

Patru turiști au fost la un pas de a-și pierde viața pe munte. Puteau face hipotermie la  2.000 de metri. FOTO
Patru turişti au fost la un pas de a-și piarde viața după ce au ajuns neechipaţi la 2.000 de metri altitudine. Aceștia au supraviețuit, printr-un noroc, în masivul Retezatul Mic.

Patru bucureșteni cu vârste între 39 și 43 de ani au trăit o experiență greu de uitat. Plecați pe munte fără a fi echipați corespunzător, au fost surprinși de vremea rea în masivul Retezatul mic. Amenințati de lăsarea întunericului, turiștii, infrigurați și speriați, au sunat la 112 pentru a cere ajutorul.

Pentru că nu prezentau afecțiuni medicale, cazul a fost preluat de Jandarmeria Montană. În cursul nopții, din cauza înăspririi condițiilor meteo, s-a solicitat în sprijin Salvamont Hunedoara, care a trimis două echipaje de intervenție către locul de unde a sosit apelul, între Piatra Iorgovanului și Stănuleții mari.

Cei patru aventurieri au reușit să supraviețuiască peste noapte pentru că s-au refugiat lângă stâna pe care au descoperit-o în timp ce rătăceau pe munte dezorientați.
După mai multe ore de mers prin zăpadă și teren accidentat, salvatorii montani au reușit să îi aducă pe turiști în siguranță la Cabana Cheile Buții.

Ovidu Bodean, șeful Salvamont Hunedoara, spune că foarte mulți turiști aleg să meargă munte neechipați corespunzător, ceea ce le poate pune în pericol grav viețile.

 

 

Salvatorii montani

Nu sunt primii oameni rătăciți pe munte, în fiecare an se întâmplă foarte multe accidente asemănătoare. Mai mulți turiști se rătăcesc pe munte, fiind echipați necorespunzător și fără să cunoască traseul.


Accesează: