Evenimentul ZileiActualitateMii de turiști au luat cu asalt Sfinxul de pe platoul Bucegi. Mulți nu au mai putut coborî și au avut nevoie de salvamontiști. VIDEO

Mii de turiști au luat cu asalt Sfinxul de pe platoul Bucegi. Mulți nu au mai putut coborî și au avut nevoie de salvamontiști. VIDEO

Mii de turiști au luat cu asalt Sfinxul de pe platoul Bucegi. Mulți nu au mai putut coborî și au avut nevoie de salvamontiști. VIDEO
Pentru a participa la un fenomen popular, mii de turiști au mers, duminică, la Sfinxul din Bucegi, dar mulți nu au mai putut să coboare fără ajutorul salvamontiștilor.

A fost mare înghesuială, duminică, 28 noiembrie, pe platoul Bucegi, la Sfinx, acolo unde mii de turiști au așteptat un fenomen legat de razele soarelui, care ar forma deasupra faimoasei stânci o piramidă energetică. Despre aceasta se spune că ar avea proprietăți miraculoase.

Au fost mulți turiști care nu au mai putut să coboare de pe munte și au avut nevoie de intervenția salvamontiștilor, pentru că au rămas blocați. La data de 28 noiembrie, în zonă se organizează trasee montane, cu ghizi, pentru ca oamenii să se bucure și de peisaj, și de legendele care s-au născut în acest loc.

Mulți turiști au avut nevoie de salvamontiști pentru a coborî de pe munte

Oficialii de la Salvamont România au anunțat că mii de oameni din țară și din străinătate au urcat pe Platotul Bucegilor, de ziua Sfinxului.

„Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Dâmbovița a fost prezent la acest eveniment încă de la începutul zilei, cu scopul de a informa și a oferi sfaturi turiștilor pentru a preveni eventuale accidente montane. Odată cu închiderea instalațiilor de transport pe cablu și lăsarea întunericului salvatorii montani au patrulat pe traseul Babele – Peștera astfel încât s-a circulat foarte bine și în condiții de siguranță”, au spue cei de la Salvamont România.

Anunțul pe care l-a făcut șeful Consiliului Judeţean Dâmboviţa

„Toate măsurile prezentate mai sus au fost foarte eficiente, dar cu toate acestea au avut loc cinci intervenții de salvare, cu un număr de șase persoane implicate. Echipa de intervenție a răspuns prompt la toate solicitările, transportând victimele la baza muntelui, în mare parte mecanizat”, se mai precizează în comunicatul salvamontiștilor.

Duminică, șeful Consiliului Judeţean Dâmboviţa Corneliu Ștefan,, a anunţat că a obţinut în instanţă Sfinxul şi Babele din Bucegi. Sunt amplasate la graniţa dintre Prahova şi Dâmboviţa, iar cele două judeţe îşi dispută de mai mulți ani proprietatea asupra platoului montan unde se găsesc monumentele. Decizia poate fi atacată cu recurs.

„Mă bucur să le transmit dâmboviţenilor că joi, 25 noiembrie, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a avut câştig de cauză în procesul cu judeţul Prahova, vecinii noştri susţinând că atât Sfinxul, cât şi Babele se află pe teritoriul lor. Deşi sentinţa de joi nu este definitivă, toate instanţele, altele decât cele din Prahova, au spus că cele două monumente sunt ale judeţului nostru, iar eu mă voi asigura că Sfinxul şi Babele vor rămâne pe teritoriul judeţului nostru”, a scris Corneliu Ştefan pe Facebook.


Accesează: