Evenimentul Zilei > Actualitate > Jucătoarele echipei de fotbal feminin a Iranului vor fi suspuse unui control de stabilire a sexului
Jucătoarele echipei de fotbal feminin a Iranului vor fi suspuse unui control de stabilire a sexului

Jucătoarele echipei de fotbal feminin a Iranului vor fi suspuse unui control de stabilire a sexului

Patru iranieni s-au dat drept femei și au evoluat în echipa națională de fotbal feminin. În urma acestei descoperiri, toate membrele echipei trec acum printr-un control pentru ca astfel de situații să nu se mai repete.

Cele patru persoane erau ”parțial” femei. Ele au început tratamentele hormonale pentru schimbarea sexului, au fost supuse unor intervenții chirurgicale, însă procesul nu era finalizat.
Pentru a evita astfel de situații, pe viitor se vor efectua controale periodice printre jucătoare.
Deși femeilor din Iran le este interzisă participarea la meciurile dintre echipele masculine, fotbalul rămâne un sport extrem de popular printre femei.
În Iran, operațiile de schimbare de sex sunt legale încă din 1979. Acest lucru contrastează cu legile iraniene stricte, care, printre altele, interzic homosexualitatea și sexul înainte de căsătorie.
”Dacă acești oameni își pot rezolva problemele cu ajutorul operațiilor, ei pot face parte din echipa de fotbal femini”, a explicat Ahmad Hashemian, șeful comitetului medical al Federației de Fotbal din Iran, pentru agenția națională de presă.

TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • Noi dovezi care arată degringolada autorităţilor privind accidentul aviatic din Munţii Apuseni. Omul lui Relu Fenechiu a pus Aviaţia Civilă pe butuci
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Liderii PSD au dreptate în cazul Iohannis
  • Un membru CNA ia atitudine. Narcisa Iorga – dezvăluiri incendiare despre ce se întâmplă în CNA
TOP 3 ARTICOLE POPULARE:
  • Nu meritau carnetul de șofer. Cele mai STUPIDE accidente rutiere | GALERIE FOTO
  • Nebunia care cuprinde Facebook. A rămas doar în LENJERIA INTIMĂ în supermarket | VIDEO
  • Horoscopul lui Dom’ Profesor. Astăzi sunt avantajate zodiile…
Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.