Jucătoarele românce Irina Begu şi Patricia Ţig se simt de minune pe suprafaţa hard de la Phillip Island Trophy. Irina Begu s-a calificat în optimile de finală ale turneului din Australia, după ce s-a impus clar, în faţa tinerei rusoaice Anna Blinkova, cu scorul de 6 – 3, 6 – 2, iar Patricia Ţig nu a avut nici ea prea mult de tras în confruntarea cu britanica de 20 de ani, Francesca Jones (6 – 1,  6 – 4).

Clasată pe locul 74 WTA mondial, Irina Begu nu şi-a pierdut decât o singură dată seriviciul, chiar în startul partidei şi a izbutit, în schimb, să obţină patru break-uri. După ce în turul inaugural a avut nevoie de nu mai puţin de opt mingi de meci pentru a o răpune pe  Nadia Podoroska, bucureşteancă în vârstă de 30 de ani a pus, de această dată, punct disputei cu Blinkova în o oră şi doisprezece minute, la cea de-a treia oportunitate de victorie de care a beneficiat.

Patricia Ţig, revenire de formă în competiţia de la Antipozi

După ce a debutat cu stângul în 2021, fiind eliminată chiar din turul întâi la primele două competiţii la care a luat parte, Patricia Ţig arată o revenire de formă la Phillip Island Trophy. Jucătoarea de 26 de ani nu a avut emoţii în confruntarea din această dimineaţă, cu Jones.

Chiar dacă era cotată de casele de pariuri cu şansa a doua, sportiva căsătorită cu fostul component al echipei României din Cupa Davis, Răzvan Sabău, nu i-a dat nicio speranţă britanicei în setul întâi, încheiat cu un categoric 6 – 1 în favoarea româncei. Actul secund a fost unul mult mai strâns, dar experienţa lui Ţig a făcut din nou diferenţa (6 – 4).

În optimile competiţiei de la Antipozi, Irina Begu va da peste chinezoaica Qiang Wang, favorita numărul cinci, iar Patricia Ţig se va duela cu brazilianca Jil Belen Teichman, care a trecut, astăzi, fără probleme de Monica Niculescu (6 – 2, 6 – 2).