Evenimentul Zilei > International > ȘOC: Patriarhia Ecumenică premiază un apărător al AVORTURILOR și al Căsătoriilor GAY. „E ca și cum ai acorda un premiu de MATERNITATE Madonnei”
ȘOC: Patriarhia Ecumenică premiază un apărător al AVORTURILOR și al Căsătoriilor GAY. „E ca și cum ai acorda un premiu de MATERNITATE Madonnei”

ȘOC: Patriarhia Ecumenică premiază un apărător al AVORTURILOR și al Căsătoriilor GAY. „E ca și cum ai acorda un premiu de MATERNITATE Madonnei”

Patriarhia Ecumenică a Constantinopolului, prin arhiepiscopul Demetrios, i-a înmânat pe 15 octombrie, la New York, Ordinul „Drepturile Omului” – Atenagoras, guvernatorului Andrew Cuomo.

Patriarhia a afirmat că ordinul reprezintă o recunoaștere a ajutorului acordat de Cuomo grecilor pentru a depăși dificultăților birocratice la reconstruirea Bisericii Sfântul Nicolae, distrusă odată cu turnurile „Gemene”, în atacul de la 11 septembrie 2001.

Distincția acordată guvernatorului statului New York a provocat însă iritare în multe cercuri ortodoxe și catolice, dat fiind că guvernatorul statului New York este un promotor fervent al avortului dar și al căsătoriilor homosexuale, considerate de cele două Biserici păcate grave, scrie LONews.

Andrew Cuomo i-a numit pe apărătorii dreptului la viață, care se opun liberalizării avorturilor, „extremiști”, afirmând că „nu-și au locul în statul New York”. În statul New York, avorturile sunt permise în orice moment al sarcinii (chiar și în ultimele zile). De asemenea, Cuomo a avut o contribuție uriașă la legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex.

În legătură cu ordinul atribuit lui Cuomo de Patriarhia Ecumenică, Părintele Johannes Jacobse de la Institutul Ortodox American a declarat:

„Acordarea unui premiu în domeniul drepturilor omului guvernatorului Cuomo este ca și când ai acorda un premiu de maternitate Madonnei. Pur și simplu, nu merge. Cuomo este unul dintre cei mai agresivi apărători ai avorturilor în politica de azi. Este un apărător neobosit în industria avortului.”

Și mai interesant este faptul că lui Cuomo, care se revendică a fi romano-catolic, Biserica Catolică i-a interzis să mai primească Comuniunea (echivalentul Împărtășaniei la ortodocși), tocmai din cauza pozițiilor sale anti-catolice.