Paștele în vremea pandemiei. Recomandări ANPC la cumpărarea alimentelor specifice

Paștele în vremea pandemiei. Recomandări ANPC la cumpărarea alimentelor specifice

Comercializarea vinurilor

- Conținutul etichetei trebuie să cuprindă: denumirea sub care se vinde produsul, denumirea și adresa producătorului, sau a importatorului sau a imbuteliatorului, volumul net, concentrația alcoolică, o informație privind lotul, dată durabilității minimale pentru băuturile alcoolice cu concentrația alcoolică mai mică de 10% vol.;

- Pentru vinuri, eticheta trebuie să mai conțină următoarele informații: categoria de calitate, indicația geografică sau denumirea de origine controlată pentru vinurile de calitate superioară, tipul vinului, funcție de conținutul de zaharuri;

- Aspectul lichidului: culoare corespunzătoare sortimentului, limpede, fără depuneri sau impurități în suspensie.

Ne puteți urmări și pe Google News

- Marcarea băuturilor alcoolice distilate se face cu respectarea reglementărilor în vigoare emise de Ministerul Finanțelor.

La cumpărarea produselor alimentare și, implicit a vinului , solicitați și păstrați bonul de casă pentru a putea proba în cazul în care, în mod justificat, doriți să reclamați calitatea/siguranță unui produs.