Evenimentul Zilei > Politica > Partidele politice pot depune candidaturile pentru alegerile locale începând de luni
Partidele politice pot depune candidaturile pentru alegerile locale începând de luni

Partidele politice pot depune candidaturile pentru alegerile locale începând de luni

Partidele politice, alianţele electorale, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi pot depune în scris candidaturile pentru consiliile locale, primari şi consiliile judeţene începând de luni.

Potrivit calendarului alegerilor locale, depunerea candidaturilor va avea loc cel târziu până pe 26 aprilie. Candidaturile vor rămâne definitive la 4 mai.

De asemenea, până cel târziu 12 aprilie trebuie comunicat de către AEP numărul de alegători rezultat din Registrul electoral şi din listele electorale complementare. 126 de partide, alianţe şi uniuni şi-au înscris la Biroul Electoral Central (BEC) denumirile şi însemnele cu care vor candida la alegerile locale de pe 5 iunie. Potrivit Agerpres, în Registrul BEC se regăsesc atât formaţiunile politice ''vechi'' – PSD, PNL, UDMR, ALDE, UNPR, PMP, dar şi partide ''noi'': UpR, Sebeşul verde, Alianţa Împreună pentru Săcele, Partidul Societăţii Ieşene, Partidul Comunitar din România, Partidul Săcălazului din România, Partidul Mândri că suntem Arădeni, etc. Campania electorală pentru alegerile locale va începe pe 6 mai şi se va încheia pe 4 iunie, la ora 7,00.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.