Editura Evenimentul si Capital

A fost prezentat RAPORTUL MCV. Parlamentul European a ADOPTAT REZOLUȚIA ÎMPOTRIVA României. PREMIERĂ la NIVEL EUROPEAN. Update

Autor: | | 13 Comentarii | 11902 Vizualizari

S-a dat votul final în Parlamentul European pentru Rezoluția cu privire la statul de drept din România și a fost prezentat Raportul MCV de către Comisia Europeană. Rezoluția cu amendamente a fost adoptată în Parlamentul European cu 473 voturi pentru, 151 împotrivă și 40 de abțineri. Tot ceea ce a însemnat amendamente pe protocoale secrete a fost respins.

UPDATE. A apărut Raportul MCV. Se precizează că în ultimele 12 luni România a luat anumite măsuri pentru implementarea recomandărilor formulate de Comisia Europeană în ianuarie 2017.

"Cu toate acestea, raportul de evaluare din ianuarie 2017 a fost permanent condiţionat de evitarea măsurilor negative care pot genera dubii asupra progreselor înregistrate în ultimii zece ani. Intrarea în vigoare a legilor justiţiei, presiunile asupra independenţei justiţiei în general, în special asupra Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), şi alte măsuri care subminează combaterea corupţiei au generat regrese ori semne de întrebare privind ireversibilitatea progreselor (...)", se arată în raportul elaborat de Comisia Europeană în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV).

Comisia Europeană a transmis că Mecanismul de Cooperare și Verificare poate fi ridicat pentru Bulgaria în 2019, însă nu face nicio referire la un termen și pentru România.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a prezentat, marți, la Bruxelles, rapoartele cu privire la progresele înregistrate de România şi Bulgaria în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV). Timmermans a declarat că Bulgaria este pe un trend pozitiv, în timp ce a adus o serie de critici la adresa României. „În cazul Bulgariei, raportul observă progrese constante înregistrate de Bulgaria pentru îndeplinirea recomandărilor. Unele recomandări pot fi considerate implementate, altele sunt aproape de implementare. Dacă aceste tendinţe pozitive continuă, iar Bulgaria menţine acest parcurs în mod sustenabil şi ireversibil, Comisia Europeană este încrezătoare că prcedura MCV în cazul Bulgariei poate fi încheiată înainte de sfârşitul actualului mandat al Comisiei Europene”, a declarat Timmermans.

Despre România, oficialul european susține că a regresat în ceea ce privește MCV. „Evoluţiile din ultimele 12 luni au pus sub semnul întrebării şi chiar au anulat unele progrese făcute anterior. Este foarte trist. E cazul mai ales în privinţa noilor legi ale Justiţiei, presiunilor asupra procurorilor şi DNA”, a declarat oficialul european.

Reprezentantul CE a transmis că au fost formulate 8 recomandări suplimentare care trebuie puse în practică: suspendarea aplicării legilor Justiţiei şi OUG-urilor, oprirea revocărilor procurorilor de rang înalt, numirea unui nou procuror-şef la DNA, stoparea modificărilor Codului Penal și Codului de Procedură Penală.

Update. Rezoluţia împotriva României este o sancţiune politică a Parlamentul European care vizează direct Guvernul Dăncilă, nu România ca stat membru UE.

BREAKING! Andreea Balan, operata de URGENTA! In ce stare se afla ACUM! S-a trezit intr-o BALTA de SANGE

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI