Editura Evenimentul si Capital

Parlamentul, cea mai activă agenție de turism

14-04/srs-465x390
Autor: | | 6 Comentarii | 842 Vizualizari

Datele publicate de Senat și Camera Deputaților arată că membrii Legislativului sunt foarte activi când este vorba de plimbări în străinătate. Un interes deosbit este pentru Mediterana, deși România nu are ieșire la această mare.

În ianuarie, opinia publică știe că Parlamentul este în vacanță, potrivit prevederilor constituționale. Există însă o excepție: deplasările externe ale deputaților și senatorilor, care continuă neîntrerupt.

SRS studiază Mediterana la Marsilia

De exemplu, senatorul Sorin Roșca Stănescu s-a deplasat la Marsilia, în Franța, la reuniunea Adunării Parlamentare a Mediteranei, unde a stat trei nopți. „Mi-au reținut atenția intervențiile legate de spinoasa problemă a raporturilor dintre Israel și Autoritatea Palestiniană. Nu cred că se întrevede o rezolvare a acestui grav diferend”, a scris senatorul, după această vizită, deși putea trage aceleași concluzii și de acasă, stând în fața televizorului. Plimbarea la Marsilia i-a costat pe contribuabili circa 1.350 de euro. Tot în ianuarie, Camera Deputaților a cheltuit peste 4.000 de euro pentru că două doamne deputat, necunoscute opiniei publice, Simona Bucura Oprescu (PSD) și Gabriela-Lola Anghel (PP-DD) s-au dus în Quebec, Canada, la o reuniune a Rețelei femeilor parlamentare. Din informarea prezentată Camerei Deputaților, după această vizită, nu reise ca vreuna din ele să fi luat cuvântul.

Interes maxim pentru IMM-urile din Iordania

În februarie, plimbările au continuat cu și mai multă hotărâre în Iordania, SUA, Serbia, Grecia, Franța sau Austria. De exemplu, s-au decontat circa 3.000 de euro pentru o deplasare în Iordania la cea de-a 10-a Sesiune plenară a Adunării Parlamentare a Uniunii pentru Mediterană – o rețea parlamentară diferită de cea la care s-a plimbat Roșca Stănescu. Nu mai puțin de trei deputați s-au dus până la Marea Moartă pentru a discuta despre finanțarea IMMurilor din zona Mediteranei, în condițiile în care România este stat riveran la Marea Neagră.

Una din cele mai eficiente rețele de turism parlamentar este Adunarea Interparlamentară a Ortodoxiei, unde România este reprezentată de deputatul Miron Ignat. În 2014, el a vizitat, deocamdată, doar orașul Niș, în Serbia, unde, potrivit documentelor publicate pe site-ul Camerei Deputaților, a ținut un discurs comun cu deputatul Petre Andea, care l-a însoțit în această deplasare.

Întâiul globtrotter al Parlamentului

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, este unul din cei mai plimbăreți membri ai Legislativului. Doar în ultimele șase luni, el a fost în Moldova, Lituania, Italia, Albania, Marea Britanie, Franța și Belgia. Rezultatele vizitelor sunt greu de aflat, întrucât multe din informările obligatorii nu au fost publicate pe site-ul Camerei. Informarea referitoare la Albania arată însă că Zgonea a fost însoțit de nu mai puțin de cinci deputați, tema principală de discuție fiind „relațiile bilaterale” dintre cele două țări. În plus, președintele Albaniei a solicitat României recunoașterea Kosovo.

Surpriza, in calendar! Ce se intampla cu Pastele catolic si cel ortodox, la anul

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI