Evenimentul Zilei > Social > Pariurile româneşti pentru Oscar 2011. Maria Popistaşu: Cel mai bun film va ieşi „The Fighter” sau „Black Swan”
Pariurile româneşti pentru Oscar 2011. Maria Popistaşu: Cel mai bun film va ieşi „The Fighter” sau „Black Swan”

Pariurile româneşti pentru Oscar 2011. Maria Popistaşu: Cel mai bun film va ieşi „The Fighter” sau „Black Swan”

Actori, actriţe, regizori şi critici de film contactaţi de EVZ au făcut inventarul favoriţilor la premiile acordate de Academia americană de film.

Cu precizarea că „sunt previziuni şi nu preferați”, actriţa Maria Popistaşu mizează pe Colin Firth la categoria consacrată interpreţilor unor roluri principale. La secundare, îi vede drept câşștigători pe Christian Bale şi Amy Adams („The Fighter”). Cel mai bun film va ieşi „The Fighter” sau „Black Swan”, e de părere Maria Popistaşu. Cât despre interpretele unor roluri principale, actriţa din „Marţi, după Crăciun” oscilează între Nicole Kidman („Rabbit Hole”) şi Natalie Portman („Black Swan”).
"Colin Firth ("Discursul regelui") şi Natalie Portman ("Black Swan") vor lua Oscarurile pentru roluri principale. Cel mai bun film va fi probabil desemnat "Reţeaua de socializare", care va obţine şi statueta pentru Cel mai bun scenariu adaptat. Tom Hooper ("Discursul regelui") va fi premiat pentru regie. La categoria consacrată scenariilor originale nu ştiu cine va câştiga", opinează regizorul, scenaristul şi producătorul Tudor Giurgiu.
"Colin Firth ("Discursul regelui") este favorit la Oscarul pentru rol principal, în timp ce la actriţe merg pe mâna lui Annette Bening ("Copiii sunt bine mersi"). La roluri secundare masculine lupta se dă între Christian Bale ("The Fighter") şi Geoffrey Rush ("Discursul regelui"), cel mai probabil câştigător fiind cel dintâi. La regie eu cred în fraţii Coen, deşi nu sunt de părere că se vor alege cu Oscarul. Cel mai bun film va fi considerat "Discursul regelui", chiar dacă se va bate cu "Reţeaua de socializare"; cred asta din cauza mediei de vârstă a membrilor Academiei, cărora nu le-a intrat Facebook-ul în sânge, cum a fost cazul cu tinerii. Mie mi-a plăcut scenariul lui "Inception", e cu adevărat original, dar cred că Oscarul îi va reveni "Discursului regelui"", crede actorul Dorian Boguţă.

"La actori în rolul principal, Colin Firth fără discuţie, la actriţe, Natalie Portman. În ceea ce priveşte rolurile secundare, mizez pe Christian Bale ("The Fighter") şi – la actriţe e mai complicat, mărturisesc – pe Helena Bonham Carter("Discursul regelui"). Cât despre regie, oscilez între "Reţeaua de socializare" şi "The Fighter, dar cred că va ieşi câştigător David Fincher; Oscarul pentru cel mai bun film îl va lua "Reţeaua de socializare". La documentar aş merge pe "Exit Through the Gift Shop", iar, la film străin, pe "Incendies" (Canada). La capitolul muzica originală a filmului, cred că va Oscarul îi va reveni lui "Inception". Statueta pentru scenariu adaptat şi-o va adjudeca "Reţeaua de socializare". La scenariu original o să zic "Inception"", se pronunţă regizorul Constantin Popescu.

"Cred că bătălia se va da între "Black Swan" – a cărui imagine mi se pare excelentă, primele cinci minute reprezintă o soluţie surprinzătoare şi extrem de bine realizată pentru o situaţie văzută de n ori în cinema – şi "Discursul regelui". Povestea lui este una pe care foarte puţini regizori ar alege s-o dezvolte într-un întreg film. Cel mai bun actor din "Discursul regelui" mi se pare Geoffrey Rush. Premiul pentru Natalie Portman este previzibil, desigur că îl merită. La "Reţeaua de socializare" mi se pare valoroasă doar povestea, dar nu cred că este o realizare care poate duce filmul la Oscar, dar din nou vorbesc producătorul şi faima regizorului. Mă aşteptam ca "Inception" să aibă mai multe nominalizări, dar ar avea şanse la Cel mai bun scenariu original", e de părere actriţa Maria Dinulescu.

"Oscar 2011… că dacă n-ar fi (nedublat, pe HBO) nu s-ar povesti. Deşi mi-e teamă că oricum nu va fi mare lucru de povestit – întreg happening-ul şade între banal şi previzibil. Trecând elegant peste apariţia lui Javier Bardem între nominalizaţii masculini (asta e, Ryan Gosling şi Paul Giamatti nu-s căsătoriţi cu Penelopa), peste absenţa doamnei Leslie Manville şi peste abuzul de nominalizări pentru un anume "telefilm BBC" care va pleca probabil cu sacoşa plină, nu înseamnă că nu putem visa…", susţine criticul de film Andrei Creţulescu, ale cărui previziuni arată astfel:

 • Cel mai bun film. Ar trebui să câştige: "Reţeaua de socializare"
  Va câştiga: "Discursul regelui"
 • Cel mai bun actor într-un rol principal. Ar trebui să câştige: Jeff Bridges.
  Va câştiga: Colin Firth.
 • Cea mai bună actriţă într-un rol principal. Ar trebui să câştige: Annette Bening.
  Va câştiga: Natalie Portman.
 • Cel mai bun actor într-un rol secundar. Ar trebui să câştige: John Hawkes.
  Va câştiga: Christian Bale.
 • Cea mai bună actriţă într-un rol secundar. Ar trebui să câştige: Hailee Steinfeld (deşi e rol principal toată ziua).
  Va câştiga: Melissa Leo.
 • Cea mai bună regie. Ar trebui să câştige: David Fincher.
  Va câştiga: David Fincher.
 • Cel mai bun scenariu original. Ar trebui să câştige: "Another Year" (nu că n-ar fi improvizat în maniera clasică a lui Mike Leigh, dar dacă tot i-au azvârlit o nominalizare…).
  Va câştiga: "Discursul regelui".
 • Cel mai bun scenariu adaptat. Ar trebui să câştige: "Reţeaua de socializare"
  Va câştiga: "Reţeaua de socializare"
 • Cea mai bună animaţie. Ar trebui să câştige: "Iluzionistul".
  Va câştiga: "Toy Story 3" (dar nu se va supăra nimeni).
 • Cel mai bun film străin. Ar trebui să câştige: "Des hommes et des dieux" sau "Cirkus Columbia" (dar nici măcar n-au fost nominalizate).
  Va câştiga: "Incendies" (măcar atât).
 • Cel mai bun documentar. Ar trebui să câştige: "Exit Through the Gift Shop".
  Va câştiga: "Inside Job" (dar Banksy rules!).

Previziunile criticului de film Mihai Chirilov:

 • Cel mai bun film: "Discursul regelui"
 • Cea mai bună regie: David Fincher ("Reţeaua de socializare")
 • Cel mai bun scenariu original: "Discursul regelui"
 • Cel mai bun scenariu adaptat: "Reţeaua de socializare"
 • Cel mai bun actor: Colin Firth
 • Cea mai bună actriţă: Annette Bening
 • Cel mai bun actor într-un rol secundar: Christian Bale
 • Cea mai bună actriţă într-un rol secundar: Melissa Leo
Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: