Parcul Mihai Eminescu din Târgu-Mureș a fost lăsat de izbeliște. Primarul maghiar s-a ocupat de statuia Iohannes de Hunyad

Parcul Mihai Eminescu din Târgu-Mureș a fost lăsat de izbeliște. Primarul maghiar s-a ocupat de statuia Iohannes de Hunyad

Municipiul Târgu-Mureș a dobândit statutul de oraș al dezvelirilor de statui, achiziționării de tablouri și concertelor. Totuși, parcurile în care ar trebui să se joace copiii, sunt lăsate de izbeliște.

Parcul Mihai Eminescu din Târgu Mureș a fost lăsat în paragină. „Însemnele românești și valorile naționale sunt batjocorite de noua administrație”, iar dovada este clipul postat pe Facebook de un consilier local. Claudiu Maior susține că „Și asta nu e tot, din păcate!”.

Însemnele românești și valorile naționale nu au fost luate în serios de noua administrație condusă de Soós Zoltan. Un exemplu în acest sens, este Parcul Mihai Eminescu. În acest parc, întreg mobilierul urban e distrus, buruienile au invadat spațiul urban. Cu toate acestea, nimeni din conducerea primăriei nu a făcut nimic pentru a remedia situația. Aici este amplasată de altfel și statuia marelui poet național Mihai Eminescu, cea mai importantă voce poetică din literatura română și Luceafărul poeziei românești, a mai explicat consilierul.

Ce face primăria din Târgu Mureș

Maior a mai adăugat că toate aceste lucruri se întâmplă în timp ce conducerea primăriei se ocupă de inaugurarea statuii Iohannes de Hunyad, în limba română având numele de Iancu de Huendoara. Astfel, consilierul susține că primarul maghiar omite cu bună știință inscripționarea numelui în română. Un alt exemplu este alocarea sumei de 80.000 de lei din banii cetățenilor din Târgu-Mureș, în regim de urgență, pentru Turul Ciclist al Ținutului Secuiesc. Evenimentul a și avut loc de altfel, mai punctează Maior.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Asemănări între parcurile din Târgu-Mureș și cele din București

Ar fi trebuit să fie oazele de relaxare şi locurile de promenadă în care oamenii se liniștesc după o zi agitată în oraş. Însă parcurile din Capitală arată deplorabil. În urmă cu fix un an, Nicuşor Dan promitea că va face curat, la propriu şi la figurat, şi îi dădea afară pe cei care răspundeau de parcuri. Doar că locurile arată mai rău decât oricând. Bucureştenii au ajuns să evite Herăstrăul şi Cişmigiul, parcurile istorice ale Capitalei.

În parcuruile enumerate se găsesc alei distruse şi murdare, bănci rupte, iarbă uscată, copaci netoaletaţi, coşuri de gunoi care dau pe afară şi locuri de joacă periculoase. În total, în Bucureşti, sunt 48 de parcuri mari. Unele private, altele ale primăriilor de sector, însă cele mai importante în grija Primăriei Capitalei.