Parcul Cişmigiu este în paragină. Bucureștenii au văzut șerpi de peste un metru. Ce spun autoritățile

Parcul Cişmigiu este în paragină. Bucureștenii au văzut șerpi de peste un metru. Ce spun autoritățile

Parcul Cişmigiu era una dintre cele mai îndrăgite locații din Capitală. Cu toate astea, locul preferat de relaxare al oamenilor a ajuns să fie o junglă urbană plină de gropi, buruieni, şobolani şi ciori.

Parcul Cişmigiu a fost una dintre principalele atracții turistice din București, dar a ajuns să fie o locație în paragină. Frumusețea locului a fost distrusă de gropi, buruieni, şobolani şi ciori.

Bucureştenii trebuie să evite să stea pe iarbă în Parcul Cişmigiu. Dincolo de şobolani şi căpuşe, au început să apară şi şerpii. Oamenii sunt revoltați, iar specialiștii încearcă să caute cele mai bune măsuri.

Teroarea din Parcul Cişmigiu

"Autoritățile ar putea să intervină și să creeze un mediu în care astfel de animale să nu și găsească neapărat condițiile favorabile. Există și măsuri administrative care pot duce la diminuarea atractivitatii mediului pentru astfel de animale, așa cum se întâmplă pentru alți dăunători și vectori pentru anumite boli infecțioase, așa cum e vorba de căpușe și de țânțari, deci cred că măsurile administrative pot să includă până la urmă și astfel de animale.", spune veterinarul Dan Lescai.

Pieton pe o alee din parcul Cismigiu din Capitala, martie 2020.

Potrivit specialiștilor, șarpele de apă nu este veninos, dar oamenii care își doresc să se odihnească în parc sunt speriați.

Șerpii de apă fac parte din categoria speciilor pe cale de dispariție, iar cei care vor să îi omoare riscă o amendă între 30 și 60 de mii de lei sau o pedeapsă cu până la an de închisoare.

Podul Mare din Parcul Cișmigiu se reface

Primăria Capitalei deja a început să caute măsuri pentru a salva locația, iar una dintre ele este refacerea "Podului Mare" din Cișmigiu. Reparaţiile vor fi realizate de Trustul de Clădiri Metropolitane, iar durata de execuţie a lucrărilor va fi de 9 luni.

"La propunerea Primarului General, Nicușor Dan, Consiliul General al Municipiului București a aprobat în ședința de astăzi Proiectul de Hotărâre privind transmiterea, cu titlu gratuit, de către ALPAB către Direcția Investiții din cadrul Primăriei Capitalei, a documentației tehnico – economice aferente obiectivului de investiții ”Pod – Număr de inventar 1111264 din Parcul Cișmigiu” în vederea executării lucrărilor de reparații capitale și a obiectivului de investiții ”Reabilitare peisagistică a parcului istoric Grădina Cișmigiu”, potrivit A3.

Ne puteți urmări și pe Google News