Papa Francisc se simte rău. Toate audiențele au fost amânate. Vaticanul dezvăluie starea pontifului în vârstă de 86 de ani 

Papa Francisc se simte rău. Toate audiențele au fost amânate. Vaticanul dezvăluie starea pontifului în vârstă de 86 de ani  Sursa foto: Arhiva EVZ

Papa Francisc nu a primit pe nimeni în audiență vineri pentru că avea febră. Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, nu a oferit alte detalii despre starea de sănătate a pontifului în vârstă de 86 de ani.

Papa Francisc nu a primit nicio persoană în audienţă în cursul zilei de vineri, 26 mai, din cauza unei stări febrile, a anunţat biroul de presă de la Vatican.

„Din cauza unei febre, Papa Francisc nu a primit pe nimeni în audiență în această dimineață”, a spus Matteo Bruni ca răspuns la întrebarea unui reporter despre motivul pentru care nimeni nu a fost trecut în programul său zilnic de audiențe.

Ultima dată când a avut febră, în martie, pontiful în vârstă de 86 de ani, şi a fost dus de urgență la spital unde a fost diagnosticat cu bronșită acută. A primit antibiotice intravenos și a fost externat trei zile mai târziu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Părea să fie obosit la o întâlnire cu studenții lângă Vatican, joi după-amiază

Mai exact, Papa Francisc a petrecut cinci zile într-un spital din Roma la sfârşitul lunii martie din cauza unei bronşite, dar s-a recuperat destul de repede după un tratament cu antibiotice şi şi-a reluat activităţile, participând apoi şi la o vizită de trei zile în Ungaria, la sfârşitul lunii aprilie.

Papa Francisc a avut o săptămână încărcată, prezidând o întâlnire a Conferinței episcopale italiene, participând joi la o întâlnire de după-amiază cu fundația școlară Scholas Occurentes, precum și întâlnirea cu alți câțiva prelați și demnitari în vizită.

De asemenea, Papa Francisc a părut afectat de oboseală în timpul unei întâlniri cu un grup de studenţi în apropiere de Vatican, joi după-amiază. Medicii i-au extirpat suveranului pontif, care a devenit papă în urmă cu 10 ani, o parte din plămânul său drept. Acea intervenţie chirurgicală a avut loc în tinereţea papei în ţara lui natală, Argentina.

Şi întâlnirea cu preşedintele Sergio Mattarella a fost amânată

Niciunul dintre evenimentele din programul papei Francisc nu a fost deocamdată anulat, iar liderul de la Vatican ar trebui să oficieze duminică slujba de Rusalii, în Piaţa Sfântul Petru din Roma. Deocamdată nu se ştie dacă papa va acorda audienţe private în cursul zilei de sâmbătă.

Vaticanul a anunțat, de asemenea, tot vineri, că o nouă audiență oficială cu președintele italian Sergio Mattarella a fost programată pentru luni, scrie cbsnews.com.