Evenimentul Zilei > Actualitate > Panică totală! Este de nedescris ce se întâmplă în provincia unde a fost descoperită varianta Omicron 
Panică totală! Este de nedescris ce se întâmplă în provincia unde a fost descoperită varianta Omicron 

Panică totală! Este de nedescris ce se întâmplă în provincia unde a fost descoperită varianta Omicron 

În provincia unde a fost detectată pentru prima dată noua tulpină de coronavirus Omicron, a înregistrat o creștere cu 330% a numărului de spitalizări în ultima săptămână.

Spitalizările au crescut cu 330% în provincia unde a fost descoperită varianta Omicron, anunță autoritățile. Au fost 580 de spitalizări legate de COVID-19 în Gauteng (care include orașul Johannesburg) în această săptămână, față de 135 în urmă cu două săptămâni.

Deoarece secvențierea genetică este efectuată doar pe un număr mic de teste, nu se știe câți dintre oamenii din spital au avut tulpina Omicron. Puțin sub 40% dintre locuitorii din Gauteng au primit o primă doză de vaccin, iar oficialii sud-africani au descris simptome ușoare la multe persoane care s-au dovedit a fi infectate cu tulpina Omicron.

Alarmant! Şi Australia detectează primele cazuri probabile de Omicron

Australia este în alertă maximă după ce a descoperit că un călător internațional, care a fost cel mai probabil infectat cu varianta Omicron, a petrecut timp în comunitate în timp ce era infecțios.

Oficialii se grăbesc acum să îi urmărească pe cei cu care călătorul ar fi fost în contact.  Dacă este confirmat, acest lucru va duce la șase numărul de cazuri confirmate de Omicron din Australis.  Toate celelalte persoane infectate sunt în carantină și prezintă simptome ușoare sau deloc.

Seful Moderna spune ca vaccinurile sunt probabil mai putin eficiente împotriva Omicron

CEO-ul Moderna a spus că este probabil să existe o „scădere” a eficacității vaccinurilor împotriva tulpinii Omicron de coronavirus. Stéphane Bancel, vorbind pentru Financial Times, a spus:

„Nu există, cred, o lume în care (eficacitatea) să fie la același nivel. Cred că va fi o scădere reală. Dar nu știu cât de mult, pentru că trebuie să așteptăm datele. Dar toți oamenii de știință cu care am vorbit spun că „nu va fi bine”. 

Bancel a mai spus că vor trece luni până când un vaccin adaptat pentru Omicron ar putea fi pus la dispoziție

Publicul nu trebuie să-și facă griji: Crăciunul nu este anulat încă, spune membrul SAGE. Un profesor de imunologie și membru al Grupului Scientific Consultativ pentru Situații de Urgență (SAGE), a spus că oamenii nu ar trebui să-și facă griji cu privire la perspectiva ca varianta Omicron să anuleze Crăciunul. Cel puțin deocamdată.

Întrebat dacă Crăciunul va fi anulat în acest an, Paul Moss a spus: „Nu cred că trebuie să ne facem prea multe griji în această etapă… măsurile pe care le-am luat au șanse mari să câștige ceva control.

„Cele două modalități pe care le adoptăm pentru a încerca și controla acest lucru sunt: ​​schimbarea comportamentului pentru a reduce transmiterea prin restricțiile de călătorie şi masca de protecție, a spus el potrivit Express.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.