Evenimentul Zilei > Actualitate > Cât de rezistentă este varianta Omicron în fața vaccinului. Un medic de la Sheba Medical Center, infectat. Este vaccinat cu trei doze
Cât de rezistentă este varianta Omicron în fața vaccinului. Un medic de la Sheba Medical Center, infectat. Este vaccinat cu trei doze

Cât de rezistentă este varianta Omicron în fața vaccinului. Un medic de la Sheba Medical Center, infectat. Este vaccinat cu trei doze

Un medic de la Sheba Medical Center, care s-a întors de la o conferință ținută la Londra în urmă cu câteva zile și a fost testat pozitiv pentru coronavirus, este suspectat că poartă varianta Omicron.

Medicul de la Sheba Medical Center este suspectat de infecție cu varianta Omicron COVID. „Doctorul este vaccinat cu trei doze împotriva coronavirusului, iar starea lui  se îmbunătățește încet”, a anunţat spitalul.

Rezultatele PCR ale medicului sunt secvențiate genetic. Toți contacţii medicului au fost alertați și vor fi testați. Dacă medicul va fi găsit infectat, acesta ar fi al treilea caz de variantă în ţară.

Noi restricții au fost decise sâmbătă noaptea după ce un prim caz al variantei Omicron a fost detectat în Israel. De atunci, un al doilea caz a fost verificat și sunt evaluate alte aproximativ 15 cazuri.

Varianta a fost etichetată luni ca prezentând un risc global „foarte mare” de către Organizația Mondială a Sănătății, deși atât liderii OMS, cât și experții locali în sănătate au îndemnat publicul să nu intre în panică. Sunt așteptate variante, iar varianta Omicron necesită încă investigații suplimentare pentru a înțelege impactul său potențial.

Lumea este pusă în alertă maximă cu privire la varianta Omicron

Pe măsură ce temerile cresc cu privire la varianta de coronavirus nou identificată Omicron, guvernele din întreaga lume se luptă pentru a-și proteja cetățenii de un potențial focar.

Noua mutație, care este potențial mai transmisibilă, a fost descoperită pentru prima dată în Africa de Sud și de atunci a fost detectată în Australia, Regatul Unit, Germania, Israel, Italia, Republica Cehă și Hong Kong.

Israelul interzice tuturor străinilor să intre în țară ca răspuns la temerile Omicron, au anunțat sâmbătă autoritățile. Interdicția este de așteptat să dureze două săptămâni. Israelienii care se întorc dintr-o țară de pe lista roșie, care include țări din Africa de Sud, vor trebui să se izoleze timp de șapte zile într-un hotel desemnat.

Aproximativ 506 cazuri noi de coronavirus au fost diagnosticate duminică în Israel, a anunțat luni Ministerul Sănătății. Au fost 122 de pacienți în stare gravă, inclusiv 70 care au fost intubați. Rata de reproducere sau „R” – reprezentând numărul de persoane pe care o persoană bolnavă infectează – s-a menținut la 1,06 luni, în creștere cu doar o zecime de punct față de o zi înainte, scrie jpost.com.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.