Evenimentul Zilei > Actualitate > Panică la spitalul „Pius Brânzeu” Timişoara. Un angajat a fost dat pe mâna procurorilor
Panică la spitalul „Pius Brânzeu” Timişoara. Un angajat a fost dat pe mâna procurorilor

Panică la spitalul „Pius Brânzeu” Timişoara. Un angajat a fost dat pe mâna procurorilor

Un angajat al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Pius Brânzeu" Timişoara este cercetat de procurori după ce a ascuns că soția sa este bolnavă de COVID-19.

Angajatul spitalului a continuat să vină la serviciu, cu toate că soția sa fusese infectată cu SARS-CoV-2. La testul care i s-a făcut ulterior și bărbatului s-a dovedit că și acesta fusese infectat cu noul coronavirus.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara a anunţat, marţi, că în acest caz a fost înregistrat un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi pentru „omisiunea declarării unor informaţii”.

Plângerea penală a fost depusă chiar de către reprezentanţii spitalului.

„Un angajat al unităţii, cu ocazia efectuării triajului epidemiologic, a declarat pe propria răspundere că nu a intrat în contact direct cu un caz confirmat COVID-19, deşi cunoştea că anterior soţia sa a fost confirmată ca fiind infectată cu virusul SARS-CoV-2. Totodată, angajatul unităţii spitaliceşti a fost confirmat ca fiind infectat cu virusul SARS-CoV-2, existând astfel indicii ale nerespectării măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase”, se arată într-un comunicat al procurorilor.

În Timiș, în ultimele 24 de ore au fost depistate 16 persoane cu Covid-19, iar doi oameni cu SARS-Cov2 au decedat.

În urma testelor efectuate la nivel național, de duminică până luni au fost înregistrate 779 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În spitale, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.763 Dintre acestea, 476 sunt internate la Anestezie și Terapie Intensivă.

Timișul a ajuns la 1.636 cazuri de Covid-19, în ultimele 24 de ore fiind depistate alte 16 persoane cu SARS-Cov2.

Până luni, 10 august, 2.729 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În ultimele 24 de ore, în România au decedat 29 de persoane cu Covid-19, Timișul aflându-se pe lista deceselor.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.385.334 de teste. Dintre acestea 6.607 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 4.738 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 1.869 la cerere, potrivit agerpres.ro