Premierul britanic Boris Johnson a decis să plaseze Regatul Unit în izolare. Dar, ca în cazul altor țări în care autoritățile au luat restricții împotriva răspândirii pandemiei Covid-19, unii britanici mai ies din case, la aer liber.

Pentru a limita riscurile nerespectării regulilor de izolare, poliția din Derbyshire a decis să schimbe culoare unui lac foarte vizitat de influenceri. Scopul declarat este ca „acest loc pitoresc” să devină mai puțin „atractiv”.

Lacul în chestiune este deja celebra Blue Lagoon, un lac toxic din Peak District, care are însă o culoare naturală bleu turcoaz.

Lacul este vizitat de un număr mare de oameni care vin aici să se fotografieze și apoi să posteze pe rețelele de socializare.

În plină criză sanitară legată de pandemia Covid-19, autoritățile vor să evite escapadele pe malul acestui lac și au aplicat un colorant asfel că Blue Lagoon își va schimba culoarea în negru.

„Locația este periculoasă și aceste tipuri de adunări publice contravin instrucțiunilor actuale ale guvernului britanic”, a informat poliția locală pe contul Facebook.

„Vopsirea” apei din Blue Lagoon a fost o metodă care s-a aplicat și în trecut, pentru a-i descuraja pe cei care doreau să facă baie, din cauza toxicității apei din acest lac.