Evenimentul Zilei > Monden > Pandemia dă idei macabre. S-a inventat patul-coșciug
Pandemia dă idei macabre. S-a inventat patul-coșciug

Pandemia dă idei macabre. S-a inventat patul-coșciug

O companie columbiană a inventat un pat de carton cu balustrade metalice, care poate fi transformat în copârșeu dacă moare „locatarul” său

Rodolfo Gomez, directorul companiei, a declarat că a fost inspirat să găsească o modalitate de a ajuta după ce a urmărit evoluția pandemiei în Ecuador. Paturile pot suprta pacienți cu o greutate de 150 de kilograme. Ele vor costa aproximativ 85 dolari bucata.

Gomez a spus că l-a trăznit ideea i-a după ce familiile din orașul ecuadorian Guayaquil, cel mai lovit de pandemie din America Latină, au așteptat în case, cu persoanele dragi decedate în urma infectării cu coronavirus, din cauză că nu au găsit sau nu și-au putut permite un sicriu  traditional din lemn.

Familiile sărace n-au bani pentru un sicriu”, a spus, răspicat, Gomez. El a declarat că intenționează să doneze zece din noile sale paturi. Până în prezent, nu există nicio indicație dacă paturile vor fi folosite și ncici nu au fost primite comenzi.

Compania ABC Displays, din Bogota, este de obicei axată pe publicitate. În Columbia au fost înregistrate peste 15.500 de cazuri confirmate de îmbolnăviri cu coronavirus și 574 de morți.