Pandemia bagă la apă prețul locuințelor. Românii investesc economiile în case

Pandemia bagă la apă prețul locuințelor. Românii investesc economiile în case Poluare. Sursa foto: Arhiva EVZ

Cumpărarea unei locuințe este o investiție bună în perioada de pandemie, când prețurile locuințelor au scăzut simțitor.

Chiar dacă epidemia de COVID-19 a adus ghinioane multor români, cele mai mari fiiind pierderea locului de muncă sau infectarea cu noul virus, românii au parte totuși și de o veste bună.

Prețul apartamentelor, un chilipir

Ne puteți urmări și pe Google News

Este vorba practic de acea categorie de persoane care doresc să își cumpere o locuință, fie că este vorba de un apartament mai vechi sau de unul mai nou. Prețurile locuințele ar putea fi considerate o mină de aur, dacă ținem cont de faptul că prețul lor continuă să scadă începând din luna septembrie iar tendința tendinta se va mențineptendinta se va mențineare să se păstreze.

Tendința se va schimba

Potrivit specialistilor imobiliari, tendinta se va menține și în următoarea perioadă, cauzele fiiind situața grea a populației generată de criza generată de pandemie și anunțareaunor noi ieftiniri. De exemplu, în cursul lunii septembrie, un apartament se vindea în România la un preț mediu de circa 1.300 de euro pe metru pătrat. Respectiv cu circa un proccent mai puțîn comparativ cu luna august.

București și Timișoara, cele mai efectate de evoluția pieței imobiliare

Cele mai mari mari reduceri de prețuri s-au produs în București, în cazul apartamentelor noi, în special. Chiar dacă există o incertitudine economică cauzată de pandemia de coronavirus, datele existente de la cadastru arată că românii au continuat să cumpere locuințe în 2020.

În toată țara prețul locuințelor a scăzut , cele mai mari scăderi fiind înregistrate în cazul locuințelor vechi sau a celor care au multe camere.

Motivul, probabil ei au fost tentați de prețurile mai mici. Astfel, în cursul lunii septembrie au fost vândute la nivelul național cu 1.154 mai multe locuințe față de perioada similară a anului trecut, informează Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară., potrivitantena3.ro