Evenimentul Zilei > Actualitate > Teodor Paleologu despre Traian Băsescu: Nici Napoleon nu avea o semnătură atât de grandioasă!
Teodor Paleologu despre Traian Băsescu: Nici Napoleon nu avea o semnătură atât de grandioasă!

Teodor Paleologu despre Traian Băsescu: Nici Napoleon nu avea o semnătură atât de grandioasă!

Traian Băsescu vrea să rămână în istorie prin revizuirea Constituţiei. De altfel semnătura preşedintelui lui seamănă cu cea a lui Ludovic al XIV-lea . "Nici măcar Napoleon n-avea o semnătură atât de grandioasă", a susţinut, astăzi, vicepreşedintele PDL Theodor Paleologu.

"Sunt slabe speranţe să iasă ceva rezonabil din ciulamaua politică românească, în privinţa modificării Constituţiei. Liderii opoziţiei greşesc când nu iau în calcul propunerea preşedintelui de a-şi scurta mandatul, în schimbul modificării legii fundamentale. Traian Băsescu vrea să rămână în istorie prin revizuirea Constituţiei. Semnătura lui seamănă cu cea a lui Ludovic al XIV-lea, nici măcar Napoleon n-avea o semnătură atât de grandioasă!", a declarat Paleologu la RFI România.
În opinia vicelui PDL, trebuie tratată foarte serios propunerea preşedintelui de a demisiona, în caz că se ajunge la o modificare a Constituţiei, un consens cu partidele din opoziţie pentru modificarea Constituţiei.
"Şi aici cred că liderii opoziţiei greşesc. Au dreptate să îndepărteze varianta unei asumări a guvernării în acest moment, dar n-au dreptate să îndepărteze din start orice discuţie despre modificarea Constituţiei, pentru că e vorba de credibilitate, dar dacă tot spui că vrei să revizuieşti Constituţia, ce faci, faci ca Farfuridi? Să se revizuiască primesc, dar să nu se schimbe nimic? Cam asta este tonalitatea generală a discursurilor despre revizuirea Constituţiei, suntem în continuare la Farfuridi!", afirmă vicepreşedintele PDL.
Paleologu a criticat faptul că atât liderii opoziţiei, şi nu numai liderii de prim-plan, ci şi persoanele importante din opoziţie, au ajuns la un fel de psihoză în ceea ce-l priveşte pe Traian Băsescu.
"Orice ar spune, consideră că e cu o intenţie perversă. E o lipsă absolută de încredere în preşedinte. În unele cazuri, sigur, preşedintele le-a făcut figuri care nu au de ce să le fi lăsat amintiri plăcute, dar în ceea ce priveşte revizuirea Constituţiei, ar trebui să privească lucrurile cu mai multă înţelegere a omului Traian Băsescu", a mai spus parlamentarul democrat-liberal.

Theodor Paleologu este de părere că Traian Băsescu vrea să rămână în istorie: "Traian Băsescu vrea să rămână în istorie, vrea să facă ceva într-adevăr memorabil, iar acest lucru e într-adevăr memorabil. El îşi doreşte cu adevărat modificarea Constituţiei. Trebuie înţeles personajul Traian Băsescu. Uitaţi-vă la semnătura lui, seamănă cu semnătura lui Louis XIV, nici măcar Napoleon n-avea o semnătură atât de grandioasă! Vrea să rămână în istorie şi asta este calea prin care poate face asta. Liderii opoziţiei greşesc atunci când nu iau în calcul această propunere a preşedintelui, pentru că ar câştiga două lucruri: s-ar asocia unui proiect care se bucură de susţinerea unei largi majorităţi de români şi ar scăpa de preşedinte, că tot ţipă de ani de zile că nu-l mai suportă. Ar câştiga două lucruri. Cum spun moldovenii: două pălite dintr-o chitită!".
În ceea ce priveşte propunerea PDL privind organizarea unui referendum pentru modificarea Constituţiei odată cu alegerile locale, Paleologu îi dă şanse nule.
“Slabe speranţe să iasă ceva rezonabil din ciulamaua politică românească! Ar fi un lucru bun, dar este irealizabil", a conchis el.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: