Evenimentul Zilei > Actualitate > Pacienți bolnavi de COVID-19, internați la spitalul militar mobil din Otopeni
Pacienți bolnavi de COVID-19, internați la spitalul militar mobil din Otopeni

Pacienți bolnavi de COVID-19, internați la spitalul militar mobil din Otopeni

Unitatea mobilă medicală, amplasată în curtea Institutului ”Ana Aslan” din Otopeni, a început preluarea pacienților diagnosticați cu COVID-19. Primii șapte pacienți au sosit în cursul zilei de ieri și în această dimineață.

Formațiunea medicală care funcționează ca secție externă a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central (SUUMC) va primi, în perioada următoare, între 40 și 70 de pacienți adulți diagnosticați cu forme ușoare ale virusului SARS-CoV-2 sau asimptomatici, anunță MApN.

Prin procedurile stabilite, spitalul militar mobil va prelua pacienți de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale “Dr. Victor Babeș” și Spitalul Clinic Colentina, care vor fi transportați cu autospeciale SMURD pentru transport victime multiple.

Spitalul militar mobil are în compunere corturi medicale și containere, care cuprind, printre altele, unități de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zonă de decontaminare.

Structura a devenit operațională, din punct de vedere administrativ și medical, după ce a parcurs, succesiv, etapele prevăzute de procedurile medicale în vigoare.

În incinta Institutului „Ana Aslan” Otopeni este mai este acreditată și funcționează o tabără cu 130 de spații de cazare destinată formelor ușoare și medii pentru pacienții infectați cu COVID-19. În clădirea institutului funcționează Unitatea de Primiri Urgențe și se regăsesc spațiile de cazare pentru personalul care încadrează facilitatea medicală.