Evenimentul Zilei > Social > Pachetele românilor din Italia, între isterie și pericolul coronavirusului
Pachetele românilor din Italia, între isterie și pericolul coronavirusului

Pachetele românilor din Italia, între isterie și pericolul coronavirusului

Românii care muncesc în Italia trimit regulat pachete în țară, la rude și prieteni. Sunt sau nu periculoase aceste mărfuri?

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, medicul Alexandru Rafila, a încercat să ofere un răspuns la această problemă care îi frământă din ce în ce mai mult pe români.

„Nu avem niciun fel de indicaţie la nivelul OMS privind transmiterea infectării prin livrarea mărfurilor. La începutul perioadei de alertă a fost o discuţie privind mărfurile venite din China şi nu s-a constatat transmiterea virusului prin intermediul mărfurilor. Virusul nu rezistă în condiţii de transport prelungit”, a declarat Alexandru Rafila.

În opinia președintelui Societăţii Române de Microbiologie, „problema este legată de contactul cu persoanele infectate. Nu mărfurile sunt problema, ci normele igienice individuale şi comportamentul celor care vin din zone cu probleme”.

Până acum, în Italia au fost înregistrate peste 200 de cazuri de infectare cu coronavirus. Patru persoane și-au pierdut viața din cauza acestei gripe.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: