V-o mai amintiți pe Oana Bogdan, fost secretar de stat la Cultură în Cabinetul Dacian Cioloș?
Din acea perioadă nu cred, pentru că n-a rămas în istorie sau măcar în memoria contemporanilor săi cu absolut nimic. Deși șeful ei politic o considera și o recomanda a fi „roata motrice” din spatele partidului.
Emisiune de Mirel Curea
S-a auzit, însă, bubuitor despre ea acum câțiva ani. Atunci când Oana Bogdan i-a anunțat pe români cum să scape de apucăturile troglodite care îi țin în beznă.
„Cred că am fi oameni mult mai buni dacă, în calitate de descendenți ai vânătorilor și culegătorilor, nu am mai avea proprietăți și am trăi în grupuri în loc de cupluri.”
După exprimarea propunerii, partidul PLUS, formațiunea în care doritoarea de viață în grup era lider central, a fost nevoită să dea explicații care au adâncit ridicolul. A urmat demisia roții motrice pe motiv de libertate a exprimării.
Zilele trecute n-a mai rezistat. I-a dat iarăși pe afară fantezia cu trăitul a la colhoz.
„Ce s-ar întâmpla dacă următoarea pandemie ne-ar prinde trăind comunal?” m-a întrebat cineva acum un an”, își începe „roata motrice” visul umed.
„În primul rând că n-am mai avea pandemii dacă am trăi „comunal”, pentru că asta ne-ar reduce amprenta ecologică.
Adică am lăsa naibii natura în pace. I-am face loc. Căci natura nu mai are loc. Înghesuită, ne transmite mesaje în formă de viruși care ne țin în casă.”
Oana Bogdan: N-am mai avea pandemii dacă am trăi „comunal”
O paranteză scurtă: ăsta este chiar delir. „N-ar mai exista pandemii, pentru că asta ne-ar reduce amprenta ecologică”(???). În Evul Mediu și mai înainte, când amprenta ecologică era aproape zero, epidemiile secerau câte o treime sau cel puțin un sfert din populația câte unui continent.
Continui să citez din „roata motrice”.
„În goana după a avea, îi consumăm lacom resursele. Pământul n-ar mai trebui să fie în proprietatea nimănui.
Și da, mă gândesc și la săracii Chinei, care sunt nevoiți să vândă lilieci pentru a supraviețui, și la țăranii români, cei care au trăit colectivizarea, și la urmașii lor care, în ultimii treizeci de ani, au fost sărăciți de goana bogaților după "a avea" și mai mult.
Și, dacă, să zicem, ar fi să ne lovească totuși o altă pandemie trăind "comunal", traiul ăsta "comunal" ne-ar ajuta s-o combatem.”
Delir, chiar delir! Auziți, dar chiar n-are nimeni un grup gata constituit în care să fie cooptată degrabă și fata asta? Mai clar decât strigă, ce să facă?
Vorba bancului: „N-o servește nimeni?”