Evenimentul Zilei > Politica > Ovidiu Vizante, directorul CFR Călători care a lăsat blocați mai mulți copii în mijlocul câmpului, timp de 8 ore, și-a dat demisia
Ovidiu Vizante, directorul CFR Călători care a lăsat blocați mai mulți copii în mijlocul câmpului, timp de 8 ore, și-a dat demisia

Ovidiu Vizante, directorul CFR Călători care a lăsat blocați mai mulți copii în mijlocul câmpului, timp de 8 ore, și-a dat demisia

Directorul CFR Călători, Ovidiu Vizante, subiect al mai multor conflicte în ultimele luni de zile, a anunțat, joi, că și-a dat demisia, motivând că în contextul politic actual, instabilitatea şi subfinanţarea poate pune operatorul național de transport feroviar în situația de a urma soarta CFR Marfă. Ovidiu Vizante se va întoarce în sistemul privat de muncă.

Directorul CFR, Ovidiu Vizante, și-a dat demisia. Care este motivul

„Am decis să demisionez, pentru că mi-am dat seama că, în situaţia actuală generată de instabilitate şi subfinanţare, CFR Călători poate urma calea CFR Marfă. Trag un semnal de alarmă, către toţi cei care decid viitorul sistemului feroviar din România. Îmi doresc ca semnalul meu să fie auzit, cu atât mai mult cu cât zilele acestea celebrăm Anul Feroviar European. Mulţumesc tuturor ceferiştilor pentru munca lor, mulţumesc echipei cu care am lucrat! Plec cu speranţa că proiectele bune începute în mandatul meu vor fi continuate, iar rezultatele se vor vedea în timp”, a declarat, joi seară, Ovidiu Vizante.

Ovidiu Vizante a preluat conducerea operatorului național de transport feroviar pe data de 20 aprilie 2021. Ultima zi de muncă a directorului CFR Călători va fi 30 septembrie. În urma depunerii demisiei, Ovidiu Vizante se va reîntoarce în sistemul privat de muncă.

Subiect al mai multor conflicte. „Eu sunt în funcție, eu iau deciziile”

Directorul CFR Călători, Ovidiu Vizante, a fost subiectul mai multor conflicte în ultimele luni de zile, însă a uimit românii cu reacția sa uluitoare, în contextul scandalului declanșat după ce mai mulți copii au rămas blocați timp de 8 ore în mijlocul câmpului, ca urmare a unui accident între două trenuri de marfă.

„De ce o locomotivă nu a ajuns timp de 8 ore la acel tren blocat cu 30 de copii?”, a fost întrebat oficialul, care a răspuns în bătaie de joc. „Și de ce mă întrebați pe mine? Noi am pus la dispoziția CFR-ului această locomotivă. Dacă a fost un pom căzut pe linie, locomotiva nu poate, din păcate, sări peste pom. Eu vă spun ce informații am eu. Încercați să vorbiți cu responsabilii, cei care conduc circulația.” Dialogul a continuat.

Jurnalist: Dumneavoastră sunteți director CFR Călători și oamenii aceia erau blocați. Nu s-a găsit o variantă? Au stat 30 de copii, 8 ore, abandonați în câmp.

Ovidiu Vizante, director CFR: Cred că e impropriu să spuneți abandonați când toți directorii CFR Călători au încercat să găsească o soluție. Încercați dumneavoastră să găsiți la ora aceea soluții! Încercați să găsiți transbordare la ora 00:00, la 1.000 de călători, câți sunt într-un tren.

Jurnalist: Pai nu trebuie să găsesc eu, dumneavoastră sunteți în funcție!

Ovidiu Vizante, director CFR: Eu sunt în funcție, eu iau deciziile. De ce trebuie să veniți dumneavoastră să îmi spuneți ce trebuia să fac dacă vă spun că nu se putea face?