Evenimentul Zilei > Sport > Ovidiu Hațegan, prima apariție în cupele europene după scandalul de la PSG – Basaksehir
Ovidiu Hațegan, prima apariție în cupele europene după scandalul de la PSG – Basaksehir

Ovidiu Hațegan, prima apariție în cupele europene după scandalul de la PSG – Basaksehir

Ovidiu Haţegan a fost delegat din nou de UEFA, la un meci din cupele europene.

Aflat la centru la confruntarea din Liga Campionilor dintre Paris Saint-Germain şi Basaksehir, întreruptă din cauza acuzaţiilor de rasism aduse arbitrului de rezervă Sebastian Colţescu şi asistentului Octavian Şovre, arădeanul Ovidiu Hațegan a fost delegat din nou de UEFA, la un meci din cupele europene.

În vârstă de 40 de ani şi de profesie medic, Haţegan va fi însă doar rezerva lui István Kovács în partida tur din şaisprezecimile Europa League, de pe „Estádio Municipal de Braga”. Devenit în 2010 cel mai tânăr arbitru international FIFA, Kovács va fi ajutat la tuşe, în disputa dintre Sporting Braga şi AS Roma, de asistenţii Ovidiu Artene şi Vasile Florin Marinescu.

Başkanii din fruntea campioanei Turciei solicită suspendarea pe viaţă a lui Colţescu şi Şovre

Nemulţumiţi de decizia adoptată de forul fotbalistic european cu privire la arbitrii români Sebastian Colţescu şi Octavian Şovre, conducătorii campioanei din Turcia, Istanbul Basaksehir, au reacţionat dur şi solicită în continuare pedespe aspre. „Noi am depus cerere pentru ca aceşti doi arbitri să fie suspendaţi pe viaţă” a anunţat preşedintele clubului de pe Bosfor, Goksel Gumuşdag.

Membru al formaţiunii politice aflate la putere în Turcia, AKP – Partidul Justiţiei şi Dezvoltării, şi considerat un apropiat al preşedintelui Recep Tayyp Erdogan, Goksel Gumuşdag pune presiune pe forul condus de slovenul Aleksander Ceferin şi aşteaptă o pedeapsă dură din partea Comisiei de Etică şi Disciplină a UEFA. „Inspectorul UEFA şi-a finalizat ancheta şi a trimis raportul său către Comisia de Disciplină. Aşteptăm cu nerăbdare să vedem cum UEFA va rezista în lupta împotriva rasismului” a precizat preşedintele formaţiei din Istanbul, într-un interviu acordat site-ului ajansspor.com.

Pierre Weboo cere pedepse aspre pentru arbitrii români

Implicat direct în scandalul de pe stadionul „Parc des Princes”, Pierre Webo mărturisea, la rândul lui, în urmă cu câteva zile, că se aşteaptă la sancţiuni radicale din partea UEFA. „Îmi doresc să văd sancţiuni. Trebuie adoptată o pedeapsă dură, pentru că, altfel, nimeni nu îşi va mai aminti ce s-a întâmplat şi aceste reacţii se vor repeta şi în viitor” a declarat camerunezul în vârstă de 39 de ani.

Ovidiu Hațegan, la prima apariție în cupele europene după scandalul de la PSG – Basaksehir