Otrava din farfurie! Avertisment crunt pentru românii care au mers la mare. Au curs amenzile pentru comercianţi

Otrava din farfurie! Avertisment crunt pentru românii care au mers la mare. Au curs amenzile pentru comercianţi Sursa foto: Arhiva EVZ

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a continuat controalele pentru protejarea sănătăţii consumatorilor în perioada sărbătoririi zilei de 1 Mai, tinând cont că majoritatea turiștilor aleg să petreacă mini-vacanţa atât pe litoral cât şi în alte stațiuni din România.

Inspectorii sanitari veterinari au dat sâmbătă 86 de amenzi, în valoare totală de 643.300 de lei şi de asemenea au emis o ordonanţă de suspendare a activităţii, după ce au continuat controalele începute vineri la nivel naţional pentru protejarea sănătăţii consumatorilor în perioada sărbătoririi zilei de 1 Mai.

ANSVSA a verificat 764 de unităţi din ţară

Potrivit comunicatului Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), în ziua de 30 aprilie au fost verificate 764 de unităţi, dintre care 417 de unităţi de alimentaţie publică, 64 de pensiuni turistice, 10 unităţi de catering, 19 unităţi de cofetărie/patiserie, 25 de laboratoare de cofetărie, 34 de unităţi tip supermarket/hipermarket, 101 magazine alimentare şi 82 de alte tipuri de unităţi.

Neregulile descoperite în timpul controalelor au fost sancționate prin aplicarea a 86 de amenzi, în valoare totală de 643.300 de lei și emiterea unei ordonanțe de suspendare a activității., transmite ANSVSA prin intermediul unui comunicat oficial.

Ne puteți urmări și pe Google News

Controale pentru ziua de 1 Mai. Carne stricată confiscată

Inspectorii de la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), a anunțat că a confiscat 345,5 kg de produse alimentare care  prezentau un pericol pentru sănătatea turiştilor.

Cele mai frecvente neconformităţi constatate au fost cele privind respectarea normelor şi cerinţelor de igienă, urmate de cele privind etichetarea şi a cerinţelor de temperatură pentru depozitarea şi comercializarea produselor alimentare.

De asemenea, a fost confiscată şi denaturată o cantitate de 345,5 kg de produse alimentare (carne şi produse din carne, peşte şi produse din peşte, produse lactate şi produse de patiserie şi cofetărie), produse care prezentau un potenţial risc pentru sănătatea consumatorilor.

A fost a doua etapă a controalelor ANSVSA pentru ziua de 1 Mai

La această acţiune participă atât medicii veterinari din cadrul ANSVSA, cât şi din cadrul Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) judeţene.

Controalele cu această tematică se desfăşoară până pe data de 1 Mai inclusiv. Rezultatele acestor verificări vor fi făcute publice după centralizarea datelor finale, se mai arată în comunicatul de pe site-ul oficial al ANSVSA.

Controalele cu această tematică se vor încheia pe data de 1 Mai, anunţă Serviciul Comunicare și Logistică Documentară