Oțelul Galați, în finala Cupei României, alături de Corvinul. Chipciu și-a îngropat echipa în minutul 90

Oțelul Galați, în finala Cupei României, alături de Corvinul. Chipciu și-a îngropat echipa în minutul 90 Sursa foto: Facebook/ Bogdan Ovidiu Rusu

Oțelul Galați și Corvinul Hunedoara sunt finalistele din Cupa României ediția 2024. Elevii lui Dorinel Munteanu i-au învins din nou pe studenții clujeni, într-un meci în care câștigătoarea s-a decis în minutul 90. Este al treilea meci în care dunărenii punctează decisiv pe finalul partidei.

Oțelul Galați, în finala Cupei României

Oțelul Galați a devenit finalistă în Cupa România, datorită autogolului marcat de veteranul echipei Alexandru Chipciu. Ca o ironie, în timpul sezonului regulat Chipciu a declarat la un moment dat că Oțelul este cea mai dificilă echipă de învins în Superliga.

Trupa lui Dorinel Munteanu s-a impus cu 2-1 în fața unui stadion plin. „Neamțul” obține o nouă performanță cu „Străjerii Moldovei”, după în ce 2011 a dus-o pe Oțelul în grupele Ligii Campionilor. Însă relevația din Cupa României, de departe poate fi considerată Corvinul Hunedoara. Corvinul a trecut miercuri seară cu 3-1 de FC Voluntari. Asta după ce în etapa precedentă a învins-o pe CFR Cluj.

În cazul în care Dorinel Munteanu câștiga Cupa României, Oțelul Galați va merge în preliminariile Europa League. Revenind la meciul de joi seară, străjerii au început meciul în forță. Gălățenii au înscris în minutul 12 prin lovitura de cap a lui Cisse, care l-a trimis la semințe pe golkerperul advers, Gertmonas.

Ne puteți urmări și pe Google News
Oțelul Galați în finala Cupei

Sursă foto: Facebook/Oțelul Galați

Eduard Pap a prins o zi mare

Studenții clujeni au rămas inerți până în minutul 35, când Ovidiu Bic a tras de la distanță, puțin pe lângă poartă apărată de Eduard Pap. Zece minute mai târziu, Cisotti a faultat în suprafața de pedeasă, iar Dan Nistor restabilește egaliatea pe tabela de marcaj.

În minutul 51, gălățenii au fost la un pas să preia conducerea, dar mingea trimisă de Yabre nu a prins spațiul porții. Replica ardelenilor a venit după 20 de minute de joc. În minutul 71, Daniel Popa trimite periculos pe poarta gălățenilor, însă golkeperul Pap a respins în corner.

Dorinel Munteanu probleme de sanatate

Dorinel Munteanu. Sursă foto: Facebook

Oțelul Galați, cu un picior în Europa League

Victoria gălățenilor se datorează și portarului Pap care a prins o zi mare. Cu doar două minute înainte de fluierul final, portarul dunărenilor s-a remarcat din nou la șutul expediat de același Daniel Popa. Alexandru Chipciu a contribuit decisiv la victoria Oțelului. După o bâlbâiala în careul clujenilor, Chipciu trimite în propria poartă.

Emoțiile au continuat până în minutul 93, Eduard Pap respinge din nou și îi menține pe gălățeni în avantaj. Meciul s-a terminat cu ratarea lui Aly Malle, care n-a reușit să transforme o lovitură de pedeapsă. N-a mai contat! Oțelul Galați va juca finala Cupei.

În sezonul regulat semifinalistele de astăzi din Cupa României s-au întâlnit de două ori. Oțelul s-a impus la Cluj cu 1-0, iar în tur meciul s-a terminat la egalitate 1-1.