Osama Bin Laden, poetul|AUDIO

Osama Bin Laden, poetul|AUDIO

Poezii aparţinând celui mai temut şi mai căutat terorist din lume, Osama Bin Laden, vor fi publicate într-un volum care va avea lansarea săptămâna viitoare în Marea Britanie, informează publicaţia Times.

Recitalurile poetice ale lui Bin Laden au fost făcute cu ocazia unor banchete, a unor nunţi sau alte festivităţi, iar benzile magnetice cu înregistrările acestora au fost descoperite în Afgansitan, în 2001, în urma cercetărilor generate de atacurile de la 11 septembrie.

Acestea au fost studiate de către profesorul Flagg Miller, care expert în poezie arabă, de la Universitatea din California.

"Bin Laden este un poet talentat, care păstrează rigorile rimei şi ale piciorului metric, acestea fiind şi motivele pentru care a fost înregistrat şi difuzat mai departe", a spus profesorul Miller.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Tinerii care se aruncă în vâltoarea războiului cu zâmbetul pe buze înroşesc tăişul lancei. Dumnezeul meu, nu mă lăsa să-mi îndepărtez privirea de la cei mai de seamă oameni, ca nu cumva să piară", spun versurile lui Bin Laden.

Într-unul dintre poemele pe care le recită, Bin Laden îşi face autoportretul, numindu-se "poetul războinic", ale cărui versuri îi vor conduce pe discipoli spre un tărâm idilic în munţii Hindu Kush.

Potrivit lui Miller, munţii sunt adesea folosiţi cu sens metaforic în poezia lui Bin Laden, simbolizând atât o barieră între lumea arabă şi restul lumii, cât şi o modalitate de a lupta împotriva tentaţiilor oferite de modernitate.

Miller a auzit înregistrările în urmă cu patru ani, atunci când FBI-ul le cerceta pentru a descoperi eventualele mesaje secrete ascunse în versurile recitate de teroristul numărul unu al lumii.

O parte din versurile lui Bin Laden va fi publicată, în octombrie, în revista "Limbă şi Comunicare" din Marea Britanie.

Apasă aici ca să asculţi înregistrarea cu Osama Bin Laden.