Orele la care creierul nostru atinge inteligența maximă: „Doar atunci este bine să luăm decizii”

Orele la care creierul nostru atinge inteligența maximă: „Doar atunci este bine să luăm decizii”Creier. Sursa foto. Pixabay

Majoritatea oamenilor tind să creadă că dimineața este cel mai bun moment pentru a studia, deoarece creierul nostru tinde să fie cel mai odihnit dimineața după o noapte bună de somn. Şi totuşi, oamenii de ştiinţă sunt de altă părere, orele la care creierul nostru atinge apogeul nu sunt nici pe departe cele matinale.

Oamenii de știință au demonstrat că cele mai eficiente oră, în care creierul nostru atinge inteligența maximă, sunt între 10:00 și 12:00 și între 16:00 și 18:00. Mai exact, renumitul profesor Vlad Ciurea spune că există un interval orar în care e indicat să luăm decizii, aceasta fiind perioada în care inteligența umană atinge apogeul.

De asemenea, doctorul a menționat și când trebuie să ne odihnim corespunzător pentru a putea funcționa cum trebuie, şi spune: „Nu lucrați noaptea, pentru că forțăm creierul să lucreze. Trebuie să ne odihnim”, a explicat neurochirurgul.

Medicul explică de ce inteligența maximă este între orele 10:00 și 12:00 şi 16:00 și 18:00

Vlad Ciurea a menționat că cel mai bun somn este între orele 22:00 și 00.00. Oamenii se bucură de o minte clară și între orele 16:00 și 18:00. Mai mult decât atât, neurochirurgul a subliniat că nu este indicat lucrul pe timpul nopții pentru că „forțăm creierul”.

Vlad Ciurea: „Inteligența umană este maximă între orele 10:00 – 12:00. După-amiază, un vârf formidabil între orele 16:00 – 18:00. Acei domni care se află în Grecia sau Spania și fac siesta cred că au citit aceste lucruri. Se odihnesc. Nu lucrați noaptea, pentru că forțăm creierul să lucreze”, a explicat prof. univ. dr. Vlad Ciurea.

Spre seară scad toate funcțiile, atenția, memoria

Explicația este că, spre seară, activitatea creierului este în scădere, motiv pentru care nici nu este bine să ne forțăm creierul să lucreze noaptea.

„Trebuie să ne odihnim. Spre seară, activitatea cerebrală scade. Scad toate funcțiile, atenția, memoria. Este bine să luăm decizii dimineața, nu noaptea. Cel mai bun somn este între 22:00 – 00:00. Creierul trebuie să se odihnească”, a spus medicul.

Mai mult decât atât, neurochirurgul a subliniat că nu este indicat lucrul pe timpul nopții pentru că ,,forțăm creierul” în momentul în care acesta trebuie doar să se odihnească. Vlad Ciurea a menționat că cel mai bun somn este între orele 22:00 și 00.00.

Spre seară scad toate funcțiile, atenția, memoria

Trebuie să ne odihnim. Spre seară, activitatea cerebrală scade. Scad toate funcțiile, atenția, memoria. Este bine să luăm decizii dimineața, nu noaptea. Cel mai bun somn este între 22.00 – 00.00. Creierul trebuie să se odihnească”, a spus neurochirurgul Vlad Ciurea, pentru CSID.

După-amiază, un vârf formidabil între orele 16.00 – 18.00. Trebuie să ne odihnim. Spre seară, activitatea cerebrală scade. Scad toate funcțiile, atenția, memoria. Este bine să luăm decizii dimineața, nu noaptea. Cel mai bun somn este între 22.00 – 00.00. Creierul trebuie să se odihnească”, a spus neurochirurgul Vlad Ciurea, pentru CSID.