Evenimentul Zilei > Actualitate > S-a aflat câte ORE trebuie să stai în PICIOARE pentru a SLĂBI
S-a aflat câte ORE trebuie să stai în PICIOARE pentru a SLĂBI

S-a aflat câte ORE trebuie să stai în PICIOARE pentru a SLĂBI

Cercetători a constatat că a sta în picioare contribuie la scăderea în greutate. Concluziile acestui studiu au fost publicate în revista de specialitate European Journal of Preventive Cardiology.

Şase ore de stat în picioare contribuie la arderea caloriilor, spre deosebire de a sta aşezat. Subiecţii examinaţi făceau parte din categorii diferite şi fără să sufere de obezitate, având o greutate medie de 65 de kilograme, vârsta de 33 de ani. 60% dintre subiecţi erau bărbaţi.

Cercetătorii au descoperit că a sta în picioare arde 0,15 kilocalorii pe minut, comparativ cu a sta aşezat; astfel o persoană cântărind 65 de kg dacă stă în picioare va arde 54 de kilocalorii suplimentare pe zi. În cazul în care consumul de alimente nu creşte, acest lucru ar echivala cu 2,5 kilograme pe an şi cu 10 kilograme în patru ani, potrivit autorilor studiului.

"A sta în picioare nu doar arde caloriile, ci şi activează masa musculară fapt ce diminuează incidenţa atacurilor cardiace, apoplexiei şi diabetului", a explicat medicul López-Jiménez, potrivit căruia beneficiile statului în picioare sunt mai mari decât simpla scădere în greutate.

Aceste beneficii se extind, având în vedere că o persoană care se ridică de pe scaun, spre deosebire de cei care stau aşezaţi, începe să facă paşi sau să se mişte. Studiul a relevat de asemenea că numărul caloriilor arse se dublează în cazul bărbaţilor, comparativ cu cel al femeilor, notează Agerpres.