Evenimentul Zilei > Politica > Orban îl dă afară! Asta e clar. Declarație neașteptată despre Traian Berbeceanu
Orban îl dă afară! Asta e clar. Declarație neașteptată despre Traian Berbeceanu

Orban îl dă afară! Asta e clar. Declarație neașteptată despre Traian Berbeceanu

O conferință de presă ad-hoc a fost ținută de premierul Ludovic Orban, marți dimineața, când alături de candidații PNL București a fost la BEC pentru depunerea listelor pentru alegerile parlamentare. Primul ministru a spus că îl va schimba joi pe Prefectul Capitalei.

El a anunțat că, în ședința de Guvern de joi, prefectul Capitalei Gheorghe Cojanu va fi înlocuit. Ludovic Orban a confirmat în premieră că Traian Berbeceanu este în cărți pentru ocuparea acestui post. Numele acestuia a fost vehiculat de presă în ultimele zile. Cu toate că sunt unele probleme de legalitate.

El a argumentat că acest lucru nu s-a întâmplat până acum că nu putea să anunțe decizia de a-l înlocui înaintea unei ședințe fundamentale conduse de prefect, a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență.

„Am luat decizia de a-l schimba pe prefectul Capitalei. Joi, la ședința de guvern vom opera această schimbare”, a spus șeful guvernului.

Vine Berbeceanu?

Jurnaliștii l-au întrebat pe premier dacă este normal ca Berbeceanu să fie angajat rapid la grupul parlamentar al PNL, numai pentru a îndeplini condiţiile de numire în funcţia de prefect.

Traian Berbeceanu este printre posibilii candidați pentru funcția de prefect, care se află în evaluare. Dacă sunt îndeplinite condițiile legale și omul are calitățile necesare pentru a ocupa o funcție, îl sprijinim, normal”, a răspuns premierul.

Acesta a lăudat activitatea lui Traian Berbeceanu afirmând că: „Avem nevoie de un om corect, un om integru, un om hotărât, un om care a demonstrat că are capacitatea să își atingă obiectivele pe care și le stabilește”.

Orban a căpătat curaj și după ce președintele Klaus Iohannis a criticat activitatea și gafele de comunicare ale prefectului Capitalei, Gheorghe Cojanu.

Schimbarea prefectului Gheorghe Cojanu survine după ce acesta a afirmat duminică, 18 octombrie, că nu știe câte infectări au fost depistate în ultimele 24 ore în Capitală. Cu câteva ore înainte, Gheorghe Cojanu nu a știut să spună nici care este rata de infectare anunțată de DSP București, a anunțat că pleacă în concediu în plin șcenariu roșu.

Mai mult și lipsa de comunicare este o altă problemă care atrage practic schimbarea acestuia din funcție.