„În războiul mediatic care se poartă în aceste zile se vehiculează foarte multe informații ce nu au legătură cu realitatea”, a spus Ludovic Orban, adăugând că parlamentarii Cornel Itu și Horia Nasra „nu au semnat și nu au fost numărați ca posibili votanți” ai moțiunii de cenzură ce va fi supusă la vot joi.

„În privința domnului Bota, el nu a dat o declarație clară, avem discuții în continuare, îmi exprim convingerea că va fi consecvent. Nu cred că e atât de naiv încât să-și închipuie că PSD îl va susține la șefia ASF, având învedere că tot PSD i-a cerut să se retragă pe când era vicepreședinte. În plus, PSD nu mai are destule voturi ca să-l susțină”, a adăugat liderul PNL.

„Au fost atâtea informații false aruncate de PSD…”, a mai spus Orban.

„Avem 237 de semnatari ai moțiunii de cenzură și doar un parlamentar nu poate participa la moțiune din cauza stării de sănătate. Nu o să spun cine este sau de la ce partid, e o situație gravă”, a mai explicat liberalul. El a adăugat că „mai există dubii față de doi parlamentari”.

„Azi avem angajament de vot din partea a cel puțin încă 10 deputați, așa că, și dacă pierdem 3-4-5 voturi, nu va conta”, s-a arătat optimist Ludovic Orban.

El a lansat și un atac extrem de dur la adresa PSD: „Este jenant să vedem că, la 15 ani de la stenogramele cu Rodica Stănoiu, PSD gândește la fel despre Justiție. Asta arată cum își convinge Dăncilă colegii să nu voteze la moțiune”.

Șeful PNL s-a arătat extrem de critic față de o altă manevră din Parlament. „Uitați-vă cum îl țin în funcție în ciuda legii, după ce i s-au interzis drepturile civile, până și săptămâna asta au scos cartelele ca să nu existe cvorum pentru încetarea mandatului deputatului Goga”.

„Se tem, de-asta nu vin în fața Parlamentului cu noii miniștri. De-asta șantajează primarii”, a încheiat Ludovic Orban.

 

Te-ar putea interesa și: