Evenimentul Zilei > Politica > Orban a dezvăluit cine sunt liberalii care vor fi secretari de stat în Guvern
Orban a dezvăluit cine sunt liberalii care vor fi secretari de stat în Guvern

Orban a dezvăluit cine sunt liberalii care vor fi secretari de stat în Guvern

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a dezvăluit sâmbătă câteva dintre numele celor care vor fi secretari de stat în guvernul condus de Florin Cîţu.

Orban a vorbit despre funcţiile care au fost împărţite în Coaliţia de guvernare, dar şi despre liberalii care urmează să le preia în guvernul Cîţu.

Ludovic Orban: Am propus 72 de candidaţi

„Am propus 72 de candidaţi pentru funcţiile respective. Am susţinut în continuare reprezentanţi care şi-au desfăşurat activitatea în cadrul guvernului pe care l-am condus. Lucian Heiuş va fi secretar de stat la Ministerul Finanţelor.

În ceea ce priveşte reprezentanţii PNL, Ionel Scrioşteanu va fi secretar de stat la Ministerul Transporturilor. Ion Simion va fi secretar de stat la Minsterul Agriculturii.

Am mers pe continuitate în anumite situaţii. Am discutat şi despre etapele de adoptare a bugetului de stat, dar şi despre necesitatea de a ne concentra pe creşterea absorbţiei fondurilor europene.

Considerăm că anul 2021 trebuie să fie anul care să pună bazele relansării economice. Să permită creşterea furnizării serviciilor furnizate cetăţenilor români şi a veniturilor acestora.

Deocamdată există un proiect de buget. Este preferabil să fie un număr mic de amendamente în Parlament astfel încât să nu fie afectate priorităţile bugetului.

Orban a dezvăluit cine sunt liberalii care vor fi secretari de stat

Cu privire la momentul adoptării, aşteptăm precizările Guvernului României. Oricum, avem ca obiectiv îmbunătăţirea legii salarizării în sectorul public. Cu siguranţă, va fi abordată şi chestiunea sporurilor. Eu sunt pentru existenţa unor sporuri care să fie bine justificate şi care să reflecte munca beneficiarilor şi condiţiile muncii lor.

Mai sunt categorii de situaţii în care încă nu avem candidat sau în care nu am finalizat verificarea altor candidaţi. Avem şi alţi candidaţi cu care comisia de evaluarea nu a fost de acord. Vom comunica aceste decizii organizaţiilor.

Vom discuta cu liderii filialelor PNL şi le vom comunica deciziile noastre. Aş prefera să nu vă dau exemple pe tema asta. Vor exista nominalizări care să respecte exigenţele”, a declarat Ludovic Orban.

Liberalii validează în acest weekend lista secretarilor de stat. În acest contex, liderii s-au reunit sâmbătă în ședința Biroului Permanent pentru a aproba nominalizarea a 42 de secretari de stat și 23 de prefecți.

Coaliţia de guvernare formată din PNL, USR PLUS și UDMR și-a împărțit la sfârșitul anului trecut funcțiile în Guvernul României. În urma negocierilor, liberalii au obținut 42 de posturi de secretar de stat şi și 23 prefecți.

gov.ro