Omul lui Patriciu revine: Semcu şi-a anulat demisia din fruntea PNL Prahova şi acuză presiuni politice

Omul lui Patriciu revine: Semcu şi-a anulat demisia din fruntea PNL Prahova şi acuză presiuni politice

Lupta pentru controlul filialei PNL Prahova, din care face parte şi Dinu Patriciu, a fost reluată. Preşedintele PNL Prahova, Adrian Semcu, şi-a retras, luni, demisia din funcţia de lider al organizaţiei judeţene a partidului pe care şi-a anunţase public vineri seară, pe motiv că gestul iniţial a fost făcut în urma unor presiuni interne, nu de bunăvoie. În aceste condiţii rămâne de văzut ce va face liderul Crin Antonescu care a anunţat că lunea viitoare se va lua o decizie cu privire la conducerea organizaţiei de Prahova. Surse liberale au declarat, pentru EVZ, că favorit pentru locul vacantat de Semcu, este văzut consilierul judeţean Mircea Roşca, un apropiat al soţiei liderului PNL, europarlamentara Adina Vălean.

La întrunirea Biroului Politic Teritorial al PNL, în cadrul căruia urma să se aleagă un preşedinte interimar, Semcu a anunţat că a revenit asupra deciziei de a demisiona din funcţie, el explicând că gestul pe care l-a făcut vineri seară, în prezenţa preşedintelui partidului, Crin Antonescu, a fost cauzat de presiunile la care a fost supus.

Preşedintele organizaţiei Prahova a PNL, Adrian Semcu, a demisionat, vineri, din funcţie, după ce 14 membri ai filialei au cerut schimbarea conducerii acesteia. Surse din interiorul PNL Prahova susţin că prezenţa lui Crin Antonescu la Ploieşti s-a datorat faptului că 14 membri ai partidului au trimis conducerii centrale o scrisoare în care cereau schimbarea şefiei filialei judeţene a partidului, acuzată de colaborare cu democrat-liberalii.

"Decizia am luat-o eu personal, mi-am dat demisia din funcţia de preşedinte pentru că am ajuns la concluzia că intrăm într-o campanie electorală care va solicita foarte mulţi nervi şi foarte mult timp. Poate că nu sunt cel mai potrivit pentru acest lucru. Va fi ales un alt birou interimar, va fi şi un alt preşedinte, sunt convins că un preşedinte mai tânăr şi cu mai multă forţă de muncă", declara Semcu la acel moment. Citiţi şi: Ultimul colaborator al lui Patriciu, neutralizat de Antonescu. Omul Adinei Vălean, viitorul şef peste PNL Prahova Semcu, silit să renunţe la preşedinţia PNL Prahova: A fost un puci comandat de la centru. Excluderea lui Patriciu, posibilă miză Antonescu câştigă o bătălie. Patriciu, rămas fără protecţia PNL Prahova. Semcu, "îngerul păzitor", silit să-şi dea demisia. Urmează excluderea?

Ne puteți urmări și pe Google News