OMS, dă avertismentul înspăimântător: Urmează dublarea numărului de morți!

OMS, dă avertismentul înspăimântător: Urmează dublarea numărului de morți!

Două milioane de morţi de COVID-19, dublul celor care şi-au pierdut viaţa până în prezent din cauza maladiei, este o cifră "foarte probabilă" dacă nu se face totul pentru combaterea pandemiei, a avertizat vineri un înalt responsabil al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

"Dacă nu facem tot ce este posibil, numărul despre care vorbiţi (2 milioane - n.r.) nu este numai de luat în calcul, dar din nefericire foarte probabil", a declarat directorul pentru situaţii de urgenţă al OMS, Michael Ryan, în cadrul unei conferinţe de presă, relatează AFP, preluat de Agerpres.

"Dacă nu continuăm să facem mai mult, să evoluăm, în natura, scara şi intensitatea cooperării noastre, atunci da, vom avea în faţă acest număr sau din nefericire unul chiar mai ridicat. Timpul acţiunii este acum", a adăugat Ryan.

"Nu este vorba numai de a testa şi trasa, nu numai de a acorda îngrijiri medicale, nu numai de a aplica distanţarea socială, nu numai de a lucra la vaccinuri, ci de a face toate aceste lucruri în acelaşi timp", a afirmat Ryan.

Pandemia de COVID-19, care a început la sfârşitul lui 2019 în China, este pe cale să atingă în zilele următoare pragul de un milion de morţi.

Potrivit ultimului bilanţ întocmit de AFP, vineri la ora 11.00 GMT, cel puţin 984.068 de persoane muriseră în lume de COVID-19.

Peste 32.298.410 de cazuri de infectare au fost oficiale diagnosticate în lume, dar numărul infecţiilor este considerat chiar mai mare, întrucât numeroase persoane nu apar în evidenţele oficiale.

SUA sunt ţara din lume cea mai grav lovită, cu 202.827 de morţi. Apoi urmează Brazilia, cu 139.808 de morţi, India, cu 92.290 de morţi, Mexic (75.439 morţi) şi Regatul Unit (41.902).

Informații generale

COVID-19 este o boală cauzată de un nou tip de coronavirus (SARS-CoV-2). Aceasta a fost identificată pentru prima dată în China în decembrie 2019.

În decembrie 2019, în orașul Wuhan din China s-a declanșat o epidemie de COVID-19, care s-a răspândit rapid către alte regiuni din China și din lume. În ianuarie 2020, apăruseră cazuri izolate în unele state membre ale UE.

La sfârșitul lunii februarie 2020, Italia a raportat o creștere semnificativă a cazurilor de COVID-19 concentrate în regiunile nordice ale țării. Majoritatea celorlalte state membre ale UE au început să raporteze cazuri de persoane infectate.

Până în martie 2020, toate statele membre ale UE raportaseră cazuri de COVID-19. De atunci, numărul de cazuri a continuat să crească.

Consiliul Uniunii Europene, împreună cu alte instituții ale UE, monitorizează îndeaproape situația și ia măsuri. Aceasta include adoptarea de acte legislative relevante ale UE și coordonarea permanentă cu statele membre pentru a face schimb de informații, a evalua nevoile și a asigura un răspuns coerent la nivelul UE.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) coordonează răspunsul la nivel mondial. La 11 martie 2020, OMS a declarat COVID-19 pandemie mondială. UE contribuie direct la răspunsul la nivel mondial al OMS.

 

Ne puteți urmări și pe Google News