Evenimentul Zilei > International > ”COVID va fi a treia cauză de deces în acest an în SUA”. 200.000 de oameni au murit
”COVID va fi a treia cauză de deces în acest an în SUA”.  200.000 de oameni au murit

”COVID va fi a treia cauză de deces în acest an în SUA”. 200.000 de oameni au murit

În SUA au depăşit pragul de 200.000 de decese.

Numărul deceselor înregistrate din cauza noului coronavirus a atins marți numărul de 200.000 în SUA. Acest lucru reiese din datele Universităţîi Johns Hopkins, în timp ce COVID-19 continuă să ucidă sute de americani în fiecare zi.

”COVID va fi a treia cauză de deces în acest an în SUA. Mai mult decât accidentele, accidentele vasculare cerebrale şi Alzheimer”, a scris pe Twitter Tom Frieden. Acesta este fost director al Centrului de prevenire şi combatere a bolilor (CDC).

‘Noi subestimăm acest virus pe riscul nostru”

‘Noi subestimăm acest virus pe riscul nostru şi pe riscul celor pe care îi afectează deciziile noastre”, a avertizat el.

Numai cancerele şi bolile cardiovasculare vor ucide anul acesta în SUA mai mulţi oameni decât COVID-19. Acest lucru deşi bilanţul real al victimelor şi al îmbolnăvirilor, peste 6,9 milioane conform datelor oficiale, este subestimat din cauza testării insuficiente.

Peste 5.000 de oameni infectaţi în ultima săptămână în SUA

Circa 5.300 de oameni infectaţi cu SARS-CoV-2 au murit în SUA, în ultima săptămână. Acest lucru comparativ cu cei 2.000 în Uniunea Europeană, unde epidemia se intensifică din nou.

În prezent distribuţia geografică a îmbolnăvirilor în SUA este mai echilibrată faţă de situaţia din primăvară. Pandemia nu mai pare să fie în centrul preocupărilor preşedintelui Donald Trump. Acesta este în campanie electorală pentru alegerile din 3 noiembrie.

”Vom distribui un vaccin, vom învinge virusul’

Liderul de la Casă Albă nu are în vedere instituirea de noi restricţii. El speră că va fi aprobat un vaccin până în luna octombrie.

”Vom distribui un vaccin, vom învinge virusul, vom pune capăt pandemiei şi vom întră într-o nouă eră inedită de prosperitate, de cooperare şi pace”, a declarat marţi Donald Trump în mesaju înregistrat transmis Adunării Generale a ONU.

Totuşi, dozele unui eventual vaccin sigur şi eficace vor fi foarte limitate în primele luni. Iar până în al doilea trimestru al anului viitor, când ar trebui să poată fi produse suficiente doze pentru vaccinarea celor 330 de milioane de americani, s-ar putea produce în SUA alte zeci de mii sau chiar sute de mii de decese cauzate de coronavirus, potrivit agerpres.ro