Evenimentul Zilei > Social > OMS are vești excelente pentru femeile însărcinate! Ce se întâmplă cu nou-născuții
OMS are vești excelente pentru femeile însărcinate! Ce se întâmplă cu nou-născuții

OMS are vești excelente pentru femeile însărcinate! Ce se întâmplă cu nou-născuții

Potrivit unui studiu recent, femeile însărcinate diagnosticate cu COVID-19 nu fac forme mai severe ale bolii în comparaţie cu restul populaţiei. Studiul prezintă concluzii valoroase și despre nou-născuţii ale căror mame sunt infectate cu noul coronavirus.

Femeile însărcinate diagnosticate cu COVID-19 nu fac forme mai severe ale bolii în comparaţie cu restul populaţiei, anunță un studiu realizat în Singapore şi publicat vineri. Potrivit acestuia, nou-născuţii ale căror mame sunt infectate devoltă anticorpi împotriva noului coronavirus, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Studiul restrâns, care a avut sub monitorizare un grup de 16 femei, nu a relevat nicio dovadă a transmiterii virusului de la mamă la făt și a oferit informaţii valoroase despre panorama infecţiilor cu COVID-19, care nu este încă înţeleasă complet la nivel global.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că femeile însărcinate pot fi grav afectate de unele infecţii respiratorii şi că nu se ştie până în prezent dacă mamele diagnosticate cu COVID-19 pot transmite virusul bebeluşilor, în timpul sarcinii sau al naşterii.

Grupul de cercetare în domeniul obstetricii şi ginecologiei din Singapore a trasmis într-un comunicat: ”Concluziile studiului sunt reconfortante. Aceasta demonstrează că incidenţa şi severitatea COVID-19 în rândul femeilor gravide corespunde tendinţelor din rândul populaţiei generale”.

Nu au existat decese

Majoritatea participantelor la studiu au suferit infecţii uşoare, însă femeile mai vârstnice şi supraponderale s-au confruntat cu reacţii mai severe. Nu s-au înregistrat decese în rândul participantelor la studiu şi toate au prezentat o vindecare completă a bolii. Două dintre femei au pierdut sarcina, cercetătorii avansând ipoteza că este posibil ca unul dintre cazuri să fi fost legat de complicaţii asociate virusului SARS-CoV-2.

Până la momentul publicării studiului au născut 5 femei, iar toți copiii acestora au prezentat anticorpi fără să fi fost infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, deşi cercetătorii au exlicat că nu se cunoaşte încă în mod indubitabil care este nivelul de protecţie pe care îl oferă anticorpii.

„Este necesară o monitorizare ulterioară pentru a vedea dacă nivelul de anticorpi scade pe măsură ce bebeluşii cresc, au mai spus cercetătorii. Nivelurile de anticorpi detectate la bebeluşi au variat, fiind mai ridicate la cei ale căror mame au fost infectate mai aproape de momentul naşterii”, au adăugat cercetătorii.

Potrivit unui articol publicat în octombrie în revista Emerging Infectious Diseases, medicii chinezi au observat declinul în timp al anticorpilor COVID-19 la bebeluşii ale căror mame au fost diagnosticate cu COVID-19.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.