Evenimentul Zilei > Social > OMS are vești bune: Valul patru al pandemiei se stabilizează. Specialiștii sunt optimiști și în privința vaccinării
OMS are vești bune: Valul patru al pandemiei se stabilizează. Specialiștii sunt optimiști și în privința vaccinării

OMS are vești bune: Valul patru al pandemiei se stabilizează. Specialiștii sunt optimiști și în privința vaccinării

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a făcut un anunț care aduce speranță în rândul populației europene. Curba care urmărește evoluția cazurilor de infectare se stabilizează, iar specialiștii s-au declarat optimiști și în ceea ce privește vaccinarea populației, la nivel mondial.

OMS anunță că numărul cazurilor de infectare cu coronavirus, de la debutul pandemiei până la sfârșitul săptămânii curente, a depășit pragul de 200 de milioane. Cu toate acestea, potrivit specialiștilor, curba care urmărește evoluția cazurilor de infectare se stabilizează. Aceasta nu a atins numărul record de cazuri de COVID-19 raportat în luna aprilie.

OMS are vești bune. Specialiștii estimează o scădere a cazurilor de deces

Statisticile publicate de OMS arată că numărul de decese provocate de infectarea cu coronavirus a ajuns la 4, 2 milioane de cazuri. Dintre acestea, 45.000 au fost raportate în săptămâna care tocmai s-a încheiat.

Cazurile de infectare cu COVID-19 au crescut începând cu jumătatea lunii iunie. În săptămâna 26 iulie – 1 august însă, numărul deceselor a scăzut, după trei săptămâni în care s-au raportat creșteri ale numărului de victime.

Specialiștii spun că se așteaptă la o scădere a cazurilor de deces față de cele 64.500 cazuri înregistrate în săptămâna anterioară.

Cazurile de infectare scad. OMS este optimistă în privința vaccinării

Deși cifrele sunt, în continuare, mari, specialiștii de la OMS spun că există o speranță cu privire la o ușoară descreștere a cazurilor săptămânale de infectare, începând cu sfârșitul lunii iulie, în special în Europa și în America de Nord și de Sud, teritorii afectate grav de pandemia de coronavirus.

Cu toate acestea, în Asia, cazurile de COVID-19 se află într-o constantă creștere, spun experții din Sănătate.

În țări precum Brazilia, Argentina, Columbia sau Spania, curba care urmărește evoluția infectărilor, se află în creștere de câteva zile, iar, în unele teritorii, chiar de câteva săptămâni.

În SUA, India, Rusia, Franța, Italia sau Iran, cazurile de infectare se mențin stabile sau sunt într-o ușoară creștere, potrivit informațiilor citate de Agerpres.

OMS este optimistă și cu privire la ritmul vaccinării, la nivel global. Aproape 30% din populația mondială a fost vaccinată cu cel puțin o doză de vaccin. Peste 15% dintre oameni au fost imunizați cu schema completă de vaccinare, potrivit statisticilor OMS.

În total, la nivel mondial, au fost administrare peste 4, 4 miliarde de doze de vaccin, ceea ce înseamnă aproape jumătate din totalul de 10 miliarde de doze, despre care s-a estimat că ar fi necesar pentru vaccinarea a 70% din populația globală.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: