Evenimentul Zilei > International > Olanda va construi locuinţe pentru 10.000 de refugiaţi în următoarele luni
Olanda va construi locuinţe pentru 10.000 de refugiaţi în următoarele luni

Olanda va construi locuinţe pentru 10.000 de refugiaţi în următoarele luni

Olanda va construi locuinţe pentru 10.000 de refugiaţi în următoarele luni, ca urmare a unei decizii luate vineri în cadrul unei reuniuni de criză a guvernului pe această temă, relatează agenţia DPA.

Persoanele care obţin statutul de refugiat vor fi transferate din centrele de primire de urgenţă pentru a fi cazate în provincii regionale cât mai repede posibil, a afirmat secretarul de stat olandez Klaas Dijkhoff, care este responsabil cu problemele privind imigraţia, potrivit Agerpres.

Conducerea de la Haga a discutat cu autorităţile regionale după protestele din ultimele zile împotriva cazării temporare în masă. Protestatarii au blocat străzi în multe sate în scopul de a împiedica sosirea autobuzelor cu imigranţi în zonă. Unele comunităţi locale au acuzat guvernul olandez că le-a lăsat să se descurce singure cu imigranţii. 

Aproximativ 12.000 de persoane, în majoritate din Siria şi Eritreea, au sosit în Olanda în luna septembrie şi se aşteaptă ca alte peste 35.000 să vină în ţară în acest an. În condiţiile în care principalele centre de azil sunt deja pline, au fost amenajate spaţii de cazare de urgenţă pentru circa 3.000 de imigranţi în oraşe şi sate. 

Autorităţile locale încearcă acum să elibereze clădiri de birouri pentru a le oferi cazare unor grupuri mai mici de persoane, Haga promiţând o sumă, ce nu a fost precizată, pentru finanţarea măsurilor. 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: