Olanda amână planurile de relaxare anti-COVID-19. Obligă, rata ridicată de infectare
- Radu Balaj
- 2 mai 2021, 08:12
Planurile de ridicare a unor restricții anti-coronavirus în Olanda au fost amânate. În luarea deciziei a fost hotărâtoare rata de infecție ridicată în țară.
Guvernul olandez a suspendat sâmbătă planurile de a ridica mai multe restricţii anti-coronavirus. Măsurile sunt menținute deoarece ţara continuă să se confrunte cu rate de infecţie ridicate.
Olanda - a intenționat reducerea restricțiilor pentru zonele în aer liber
Olanda a intenţionat să reducă restricţiile pentru zonele în aer liber - inclusiv grădinile zoologice, parcurile de distracţii şi facilităţile sportive - începând cu 11 mai. Termenul acesta va fi acum amânat. Potrivit agenţiilor de ştiri europene, următoarea posibilă dată luată în calcul pentru ridicarea restricțiilor este 18 mai 2021.
Decizia guvernului landez a venit după avertismentele din partea consiliului său consultativ ştiinţific pentru coronavirus cu privire la creşterea numărului de pacienţi spitalizaţi cu COVID-19, relatează Agerpres, citnd presa europeană.
Incidenţa infecţiilor în şapte zile la 100.000 de locuitori depășește în Olanda în prezent cifra de 300.
Miercuri, Olanda - ţara cu aproximativ 17 milioane de locuitori, a început să ridice restricţiile legate de coronavirus pentru prima dată de când a fost introdusă izolarea dură în decembrie 2021.
Astfel, interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii a fost ridicată. Magazinele au permisiunea de a primi din nou clienţi fără programare, iar restaurantele pot servi clienţii în aer liber cu practici de igienă stricte.
Ministrul olandez al sănătății a declarat că nu dorește să facă vaccinarea obligatorie
Ministrul olandez al sănătății a subliniat în martie 2021 că guvernul nu doreşte să facă vaccinarea obligatorie, nici măcar în mod indirect.
Totuşi, înainte de asta, trebuie să se ştie clar dacă persoanele care au fost vaccinate anti-COVID-19 pot transmite SARS-CoV-2, a mai spus atunci ministrul olandez.
În prezent există deja o aplicaţie care poate genera un cod QR dacă persoana în cauză a fost testată negativ. Această aplicaţie ar putea fi extinsă la persoanele care s-au vaccinat împotriva COVID-19, potrivit ministrului citat.
Din punct de vedere tehnic, acest paşaport bazat pe smartphone ar putea fi disponibil în vara acestui an şi valabil în Uniunea Europeană, a adăugat demnitarul olandez