Evenimentul Zilei > Actualitate > Ofițer SRI infectat cu coronavirus. Ordinul dat de Eduard Hellvig
Ofițer SRI infectat cu coronavirus. Ordinul dat de Eduard Hellvig

Ofițer SRI infectat cu coronavirus. Ordinul dat de Eduard Hellvig

După ce un ofițer SRI a fost testat pozitiv cu coronavirus, Eduard Hellvig, directorul SRI, a dispus înființarea unei comisii la nivelul serviciului pentru a monitoriza implementarea măsurilor necesare pentru limitarea răspândirii acestui virus.

În acest context, SRI a emis un comunicat de presă în care arată: „În data de 10 martie 2020, un ofițer din cadrul Serviciului Român de Informații a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus (COVID-19). Direcția de Sănătate Publică București, împreună cu Direcția Medicală din SRI, au desfășurat o anchetă epidemiologică pentru identificarea și izolarea tuturor persoanelor cu care acesta a intrat în contact. În prezent, situația este sub control și au fost luate deja toate măsurile prevăzute în astfel de cazuri.

Directorul SRI a dispus înființarea unei comisii la nivelul Serviciului care va monitoriza permanent implementarea tuturor măsurilor necesare pentru limitarea răspândirii noului virus de către persoanele care au fost în contact cu pacientul confirmat cu coronavirus. SRI comunică permanent cu instituțiile abilitate pentru gestionarea problematicii COVID-19 și respectă cu strictețe hotărârile acestora”