Oficialii UEFA, vizită în România. S-au făcut pregătirile pentru EURO U21. Țara noastră este printre gazdele evenimentului din 2023

Oficialii UEFA, vizită în România. S-au făcut pregătirile pentru EURO U21. Țara noastră este printre gazdele evenimentului din 2023 Sursa: Arhiva EVZ

UEFA a trimis o echipă în România, în perioada 5-9 martie, care a avut drept sarcină verificarea pregătirilor pentru Campionatul European U21, ce va avea loc în 2023.

Facilitățile stadioanelor românești au fost amplu analizate de liderul de proiect de la Nyon, ajutat de echipa sa de media și broadcasting. Vizate au fost stadioanele Steaua, Giulești, „Dr. Constantin Rădulescu”, dar și Cluj Arena, potrivit Mediafax.

FRF l-a trimis drept reprezentant pe Alexandru Cândea

Federația Română de Fotbal l-a îndrituit pe Alexandru Cândea, cel care este lider de proiect pentru România, alături de Diana Pirciu, cea care administrează operaționalizarea stadioanelor pentru EURO U21, și de Vlad Munteanu, directorul de turneu din partea asociației-gazdă.

În urma controalelor UEFA, s-a stabilit că toate pregătirile pentru Campionat se desfășoară conform planurilor inițiale.

Ne puteți urmări și pe Google News

FIFA și UEFA au suspendat cluburile și echipele naționale de fotbal ale Rusiei

FIFA și UEFA au suspendat cluburile și echipele naționale de fotbal ale Rusiei din toate competițiile lor. Într-un comunicat al UEFA se precizează că toate echipele rusești sunt suspendate de la participarea la competițiile FIFA și UEFA, până la noi ordine.

„Fotbalul este pe deplin unit și în deplină solidaritate cu toți oamenii afectați din Ucraina. Ambii președinți speră că situația din Ucraina se va îmbunătăți semnificativ și rapid, astfel încât fotbalul să poată fi din nou un vector de unitate și pace între oameni”, a anunțat UEFA.

Decizia de a interzice Rusia pe o perioadă nedeterminată a venit la o zi după ce FIFA a fost criticată pentru lipsa sa de reacție. Criticii săi au arătat că sancțiunile impuse nu sunt suficient de puternice, relatează The New York Times.

Interdicție pe termen nelimitat pentru ruși

În acest context, mai ales că Polonia, Suedia și Cehia au refuzat să mai joace cu naționala Rusiei, la fotbal. FIFA, organismul de conducere al fotbalului mondial, a decis să impună o interdicție pe termen nelimitat.

Această interdicție vizează atât echipa națională a Rusiei cât și echipele de club. Naționala Rusiei de Fotbal a fost exclusă de la calificările pentru Cupa Mondială din 2022. S-a întâmplat cu câteva săptămâni înainte de meciul programat cu Polonia pentru unul dintre ultimele locuri ale Europei la acest turneu.

Duminică, FIFA a propus o serie de sancțiuni împotriva Rusiei – inclusiv interzicerea temporară a numelui, steagului și imnului național. Sancțiunile inițiale vizau și interdicția de a găzdui meciuri internaționale. Însă mai multe federații naționale au cerut măsuri mai ferme.

Presiunea inițială pentru interzicerea echipelor din Rusia a venit din partea Poloniei, Suediei și Cehiei. Acestea au refuzat să dispute meciuri împotriva Rusiei în play-off-ul Cupei Mondiale. Alte țări și oficiali, inclusiv federațiile din Franța, Anglia și Statele Unite, au declarat rapid că nu vor juca împotriva Rusiei sub nicio formă.