Evenimentul Zilei > Politica > Obiectivul Guvernului Cîțu: peste 10 milioane de cetățeni vaccinaţi în următoarele luni
Obiectivul Guvernului Cîțu: peste 10 milioane de cetățeni vaccinaţi în următoarele luni

Obiectivul Guvernului Cîțu: peste 10 milioane de cetățeni vaccinaţi în următoarele luni

Liberala Cristina Burciu a anunțat astăzi că obiectivul Guvernului Florin Cîţu este ca în septembrie să avem peste 10 milioane de români vaccinaţi. “Eforturile s-au intensificat în vederea reuşitei acestui demers, prin deschiderea de noi centre, cabinete, unităţi mobile, prin implicarea medicilor de familie, precum şi aducerea dozelor suficiente, astfel încât toţi românii care îşi doresc să fie imunizaţi cât mai repede cu putinţă. Este evident că după ce vom ajunge la un procent de 30% de persoane vaccinate, efectele vor fi benefice la scară largă, atât prin scăderea numărului de infectări, cât şi a internărilor în secţiile ATI”, a declarat deputata Cristina Burciu.

Liberala s-a arătat mulțumită de “răspunsul pozitiv al românilor şi implicarea lor în campania de imunizare prin vaccin, singura metodă eficientă şi concretă de a învinge pandemia şi a trece cu bine peste această perioadă de coşmar pentru noi toţi”. Potrivit acesteia, este lăudabil faptul că, în ultimele zile, un procent însemnat al populaţiei s-a vaccinat, iar trendul ascendent din acest punct de vedere este vizibil şi în zona rurală, unde scepticismul este mai pronunţat. 

“M-am bucurat să văd că foarte mulţi oameni în vârstă s-au imunizat fără teamă şi au dat astfel încredere şi consătenilor, pentru a se vaccina în condiţii de maximă siguranţă”, a spus Cristina Burciu.

Peste 10 milioane de români vaccinați până în septembrie

Obiectivul Guvernului Florin Cîţu este ca în luna septembrie să înregistrăm peste 10 milioane de români vaccinaţi, potrivit Cristinei Burciu. 

“Eforturile s-au intensificat în vederea reuşitei acestui demers, prin deschiderea de noi centre, cabinete, unităţi mobile, prin implicarea medicilor de familie, precum şi aducerea dozelor suficiente, astfel încât toţi românii care îşi doresc să fie imunizaţi cât mai repede cu putinţă.

Este evident că după ce vom ajunge la un procent de 30% de persoane vaccinate, efectele vor fi benefice la scară largă, atât prin scăderea numărului de infectări, cât şi a internărilor în secţiile ATI”, a afirmat Cristina Burciu. 

Deputata a dat drept exemplu experienţa ţărilor în care un procent semnificativ din populaţie s-a vaccinat, precum Israel, SUA şi Marea Britanie. “(Campania de vaccinare – n.r.) este edificatoare în acest sens, diminuându-se internările persoanelor în vârstă, precum şi numărul cazurilor grave de la Terapie Intensivă”, a spus liberala. 

“Vaccinarea nu este obligatorie”

Deşi traversăm valul al treilea al îmbolnăvirilor, Cristina Burciu a subliniat că există suficiente motive de mulţumire în ceea ce privește campania de vaccinare, “mai ales prin prisma impactului vaccinării în rândul persoanelor din sistemul medical şi social, unde se constată o scădere substanţială a ratei de incidenţă, dar și în cazul persoanelor din centrele medico-sociale de îngrijire a persoanelor vârstnice, unde a fost atenuat considerabil riscul apariţiei a noi focare de îmbolnăviri cu Covid-19”.

Deputata liberala Cristina Burciu a ținut să sublinieze că “vaccinarea nu este obligatorie, ci este voluntară, nu este o competiţie între români, nu este un pariu al nimănui. S-a dovedit însă, mai ales în ţările cu o rată mare a procesului, că imunizarea prin vaccinarea împotriva Covid-19 este cea mai sigură metodă pentru a ne feri de boală sau de formele grave ale acesteia, precum şi de a se eradica în final pandemia”. 

Reamintim în acest sens că premierul Florin Cîțu a declarat, ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că „sunt multe informații în spațiul public care subminează eforturile campaniei de vaccinare. (…) Ceea ce facem noi acum este să eliminăm acele voci care mai există împotriva acestei campanii de vaccinare. Vreau să fie foarte clar, orice voce împotriva campaniei de vaccinare, de oriunde ar veni ea, subminează efortul nostru, al tuturor, de a reveni la normalitate cât mai curând”.

“Sunt optimistă în ceea ce priveşte reuşita campaniei de vaccinare din România şi sunt încrezătoare că vom trece cu bine şi cât mai repede peste aceste timpuri vitrege”, a conchis deputata liberală Cristina Burciu.