S-a descoperit acum! Care este cel mai benefic obicei dacă vrei să slăbești

S-a descoperit acum! Care este cel mai benefic obicei dacă vrei să slăbești

Uită de trei mese pe zi! Gustarile frecvente sunt acum o nouă modalitatea de a slăbi. O spune chiar șeful unei instituții care se ocupă de eradicarea obezității.

Ideea de a mânca trei mese pe zi -mic dejun, prânz și cină- nu mai este de actualitate. Cei care vor să slăbească sunt sfătuiți să mănânce porții mai mici și mai dese.

Observațiile au fost făcute de profesorul David Haslam, directorul Forumului Național de Obezitate din marea Britanie, în cea mai recentă și mai controversată dezbatere a celor care vor să slăbească, asupra întrebării dacă este mai bine să se mănânce „puțin și des” sau de a să se consume trei mese pe zi.

El susține că gustările sănătoase sunt perfecte pentru persoanele care lucrează mult și le este greu să mănânce la ore regulate.

„Conceptul de trei mese pe zi este învechit și are aceleași beneficii ca și gustările nutriționale sănătoase luate pe tot parcursul zilei” a declarat Haslam, potrivit Daily Mail.

Hrănirea corpul în doze mici cu gustări pe bază de legume asigură că sistemul metabolic este în permanență stimulat și oferă o aprovizionare continuă de nutrienți, care este deosebit de benefică pentru stilul de viață alert“, a mai spus doctorul.

Pe de altă parte, Asociația Americană pentru Inimă a avertizat că sărind peste micul dejun creștem riscul de obezitate, boli de inima și diabet, subliniind faptul că nu ar trebui să sărim peste mesele principale și să consumăm gustări între acestea sau în absența lor.

Profesorul Mike Lean, profesor de nutritie la Universitatea din Glasgow, a declarat că nu ar trebui să fie încurajată ideea de gustare.

„Este foarte plauzibil faptul că cea mai mare influență asupra favorizării fenomenului de obezitate în comportamentul uman din ultimii 40 de ani, a avut-o declinul meselor luate în familie și promovarea comercială a produselor alimentare pre-fabricate”, a spus Lean.

„Snack-uri din comerț suntbogate in calorii, mai ales din grăsimi și zahăr. Acestea conduc la o alimentație neregulată și supra-consum, mai ales în cazul în care oamenii obișnuiesc să consume băuturi foarte dulci tot timpul.”

Cu toate acestea, profesorul Haslam a promovat o nouă gamă de „gustări sănătoase”, sfătuind oamenii să echilibreze gustările, în special cele pe bază de fructe cu foarte mult zahăr cu „o multime de legume proaspete”.

 

Ne puteți urmări și pe Google News