Evenimentul Zilei > Monden > Oana Mizil l-a înșelat pe Marian Vanghelie! Un bărbat celebru a recunoscut totul. Video
Oana Mizil l-a înșelat pe Marian Vanghelie! Un bărbat celebru a recunoscut totul. Video

Oana Mizil l-a înșelat pe Marian Vanghelie! Un bărbat celebru a recunoscut totul. Video

Povestea de dragoste dintre Marian Vanghelie și Oana Mizil poate fi afectată de ultimele dezvăluiri lansate de Serghei Mizil, fiul fostului demnitar comunist Paul Niculescu-Mizil, decedat la 5 decembrie 2008, la vârsta de 85 de ani. În contextul morții surorii sale, Donca (n.r. – marea iubire interzisă a lui Nicu Ceaușescu), Serghei Mizil a fost deranjat de unele afirmații lansate de Oana Mizil despre răposată și a contestat legăturile ei cu familia Niculescu-Mizil. Practic, nonconformistul Serghei Mizil a reliefat că Oana Mizil își arogă o identitate falsă, detaliu care, printre altele, îi poate afecta credibilitatea pe care o are în fața lui Marian Vanghelie.

Amintim că Donca a murit sâmbăta, 23 octombrie, iar vestea a picat ca un trăsnet pentru familia Niculescu-Mizil. Foarte afectată a fost și Oana Mizil, care s-a referit, printre altele la iubirea dintre Donca și Nicu Ceaușescu.

Așa cum se știe, Elena Ceaușescu s-a opus căsătoriei lor și la un moment dat, Donca a fost silită să renunțe la sarcină. „Nicu Ceauşescu a iubit-o foarte mult pe fata lui Mizil, pe Donca (n.r. – se pare că relația lor ar fi duarat 10 ani).

A vrut s-o ia de soție, dar Elena Ceauşescu nu l-a lăsat să se căsătorească. Această fată de 16 ani a fost luată de pe stradă forțat și dusă la un spital unde a fost chiuretată, însărcinată fiind cu Nicu Ceaușescu.

Pentru Nicu, Donca Mizil a fost iubirea vieții lui”, a spus la un moment dat Emilia Marinela Macovescu, soția fostului ministru de Externe, George Macovescu.

La rândul ei, partenera lui Marian Vanghelie a declarat: „A avut regrete cu acel copil pe care nu a putut să îl aibă. La opt luni i s-a scos bebelușul din burtică, cu prima ei iubire, Nicu.

Apoi am apărut noi și soțul ei, care este un om extraordinar și va rămâne în continuare alături de noi.” În acest context, Serghei Mizil a fost foarte deranjat și a dezvăluit că Oana nu face parte din familia Niculescu-Mizil.

sursa foto: Facebook – Oana Niculescu Mizil

Serghei susține că Oana nu e din familie

Aici s-a ajuns și după ce unii jurnaliști au spus despre iubita lui Vanghelie că este nepoata Doncăi. „Am avut o săptămână foarte grea. Am stat să mă gândesc mult dacă să spun ce am să spun acum, dar trebuie să pun punct la niște lucruri.

Toate televiziunile și toată lumea au căutat-o pe numita Oana Mizil. Toți spuneți că este copilul meu. Nu este copilul meu. Și nu o cheamă Mizil. Pe ea o cheamă Oana Coman Ștefănescu Nicolae.

Și-a permis să intre cu bocancii în viața mea și a surorii mele, Donca. Pot să demonstrez și cu acte că suntem frați, să se termine toate discuțiile astea că eu sunt înfiat, că suntem înfiați…

Dar pentru legătura mea care a fost cu această femeie, am hotărât să nu vorbesc absolut nimic până în clipa de azi. Acest personaj, Oana Coman Ștefănescu Nicolae – nu Mizil, Mizil a fost adăugat – nu are nicio legătură cu familia Niculescu-Mizil.

Dacă ea vrea să se intituleze, pe mine nu mă interesează. Ea poate să zică orice, să facă orice. Familia Niculescu-Mizil, în toată relația asta, sunt eu, Donca și cu Lidia”, a declarat Serghei Mizil într-un clip postat pe YouTube.

Rămâne de văzut care este adevărul, mai ales că femeia care o fetiță împreună cu Marian Vanghelie declara recent că Donca a fost ca o mamă pentru ea. Mai mult, Oana a subliniat că a văzut-o pe sora lui Serghei Mizil înainte să se stingă din viață.

Identitatea femeii de lângă Vanghelie?

Numele întreg al celei care este împreună cu Marian Vanghelie din 2012 este Oana Niculescu-Mizil Ștefănescu, așa cum apare pe site-ul Camerei Deputaților. La fel ca fostul primar al Sectorului 5, și ea a fost implicată în politică.

Poza de pe site-ul Camerei Deputaților – sursa foto: cdep.ro

Oana Mizil a fost deputată din partea USL în Colegiul 20 al Capitalei, în legislatura 2008-2012. Ulterior, a devenit colegă de partid Marian Vanghelie, fiind deputată și din partea PSD, în colegiul 23, în legislatura 2012-2016.

De-a lungul anilor, când a venit vorba despre identitatea Oanei, în presă s-a scris  că ea este nepoata lui Paul Niculescu-Mizil, dar și că unchiul ei Serghei Mizil, fratele Lidiei, mama ei.

Amintim că înainte de Marian Vanghelie, Oana Mizil a fost căsătorită cu omul de afaceri Jamil Tohme, prezent în topul celor mai bogați oameni din Liban. În 2012, ei au confirmat divorțul. Atunci a fost confirmată și legătura sentimentală cu Marian Vanghelie Oana Mizil.

Marian Vanghelie avea 43 de ani, iar Oana 36 de ani. În iulie 2021, viva.ro relata că partenerea fostului primar avea o cofetărie în Centrul Vechi al Capitalei.

Scandalul cu Marian Vanghelie

Tot in 2020, spre finalul lunii iulie, Oana Mizil și Marian Vanghelie anunțau că s-au împăcat după un scandal imens. La acea vreme, politiciana ajungea la spital și spunea că a fost agresată de Vanghelie.

Mai mult, a solicitat și un ordin de protecție emis împotriva lui Vanghelie. În cele din urmă, ea a renunțat la acest demers și a precizat că nu a fost vorba de violență, așa cum consemnaseră polițiștii în baza declarației date tot de ea.

„Ne-am certat. A fost o ceartă pe o tâmpenie, pur și simplu pe o tâmpenie. Eu voiam să plec la mare în ziua respectivă, el nu voia și de aici a pornit totul. Nu ne-am certat ca să ajungem la bătăi. N-am avut nicio urmă, doar o urmă mică pe braț, nu a fost cu palme, pumni, cuțite, săbii.

Alături de primul soț – sursa foto: Facebook Oana Niculescu-Mizil

Si eu sunt tensionată și soțul meu e tensionat. Renunț la ordinul de protecție emis provizoriu. M-am întors acasă cu copilul cu tot″, spunea Oana.

„Eu țip mai tare. Asta e, a făcut atac de panică. Cea mai bună minciună e adevărul, i s-a ridicat tensiunea, dar dacă nu venea Salvarea nu se ajungea la poliție. Agresivitatea e și verbală. Uitați, mergem și la mare, vă fac o poză”, declara și Vanghelie.

Așadar, cearta ar fi izbucnit din cauza presiunii pe care o resimțea Oana de când Marian fusese condamnat în primă instanță la 11 ani și opt luni de închisoare pentru fapte de corupție. Fostul primar era acuzat că ar fi primit mită 30 de milioane de euro.

Oana Niculescu-Mizil Ștefănescu

„Oana Niculescu-Mizil Ștefănescu (n. 11 august 1975, București, România) este un om politic din România, deputat din partea USL în Colegiul 20 al Capitalei, în legislatura 2008-2012 și în legislatura 2012-2016, din partea PSD, în colegiul 23.

Născută în București, la 11 august 1975, este nepoata lui Paul Niculescu-Mizil, un înalt demnitar comunist (mama Oanei, Lidia, fiind fiica acestuia).

A fost căsătorită cu omul de afaceri libanez Jamil Tohme, unul dintre cei mai bogați oameni din Liban. În octombrie 2014 a fost condamnată de Înalta Curte de Casație și Justiție la trei ani de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese.

Procurorii susțin că ea a solicitat, în calitate de deputat, încadrarea în munca a mamei sale, Lidia Niculescu Mizil Ștefănescu, în cadrul biroului său parlamentar și a avizat contractul individual de muncă prin care, în perioada mai 2009 – septembrie 2011, aceasta a realizat foloase materiale în cuantum de 65.697 lei.

Oana Niculescu Mizil a mai fost obligată să plătească suma de 3.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Oana Niculescu Mizil a făcut apel și a obținut reducerea pedepsei la un an închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de trei ani.

De asemenea, judecătorii au suspendat și interdicțiile impuse de instanța de fond (una din acestea era dreptul de a fi aleasă și de a ocupa o funcție publică pe o durată de 10 ani), se arată pe ro.wikipedia.org