Oamenii de știință susțin că sindromul bărbatului scund este real. Sunt cunoscuți lideri politici care suferă de această afecțiune

Oamenii de știință susțin că sindromul bărbatului scund este real. Sunt cunoscuți lideri politici care suferă de această afecțiune Sursa: cunoastelumea.ro

Un grup de oameni de știință au făcut cercetări în privința sindromului bărbatului scund este real. Cercetătorii au precizat și cum se manifestă această afecțiune care mai poartă denumirea de sindromul Napoloen.

Sindromul bărbatului SCUND este real. Oamenii de știință au arătat că bărbații mai mici sunt de fapt mai răutăcioși. Un studiu realizat de specialiști a mai arătat că bărbații care sunt scunzi „compensează adesea cu comportamente antagoniste”. Această afecțiune a fost denumită după împăratul francez Napoleon, El a fost acuzat că a încercat să își  compenseze înălțimea de 1,67 m ducând războaie în toată Europa.

Un exemplu mai apropiat de perioada noastră este Vladimir Putin. Președintele rus este doar cu un centimetru mai înalt decât Napoleon, având o înălțime de 1,68 metri. Cu toate acestea, la polul opus, starul de doar 1,47 m din Twins, Danny DeVito, contravine tendinței. El este considerat de fparte multă lume un tip drăguț.

Sindromul bărbatului scund este real

Un grup de oameni de știință polonezi a descoperit că bărbații scunzi „pot fi de fapt conectați din punct de vedere evolutiv” la ceea ce este cunoscut sub numele de trăsături de personalitate „triada întunecată”. Aceste caracteristici sunt asociate cu un comportament răutăcios. În plus, trăsăturile de personalitate ale bărbaților scunzi includ și psihopatia care se referă la lipsa de empatie și comportamente antisociale, narcisismul  și machiavelianismul.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Studiul nostru oferă prima evaluare a modului în care trăsăturile triadei întunecate se raportează la înălțimea și atitudinea înălțimii”, au scris cercetătorii în studiul realizat pe un eșantion de 367 de bărbați și femei. Respondenții mai scunzi care și-ar fi dorit să fie mai înalți, în special bărbați, s-au evaluat ca fiind narcisiști, înșelători sau cinici.

„Când oamenii nu pot fi formidabili din punct de vedere fizic, pot deveni în schimb formidabili din punct de vedere psihologic. Pot folosi trăsături precum psihopatia pentru a cere respect și a impresiona partenerii romantici”, a spus Monika Kozlowska, de la Universitatea din Wroclaw, Polonia. Ea a adăugat că persoanele mai scunde tind să creeze mai multe conflicte pentru că le oferă senzația că sunt mai înalți, informează Science Direct.